Famos slavio protiv Drine

13.08.2023. 20:22
0
IZVOR: sportdc.net

Fudbaleri Famosa su u utakmici 1. kola Prve lige Republike Srpske teškom mukom savladali Drinu 1:0, u utakmici u kojoj će igra biti što prije zaboravljena.

Bila je ovo prilično teška utakmica u prvom poluvremenu. Nije Famos izgledao onako kako želi Darko Vojvodić da izgleda, previše je tu bilo nepovezanosti u samoj igri, linije tima daleko, a napadači Draško Kuljanin i Ognjen Stjepanović su bili potpuno odsječeni od ostatka tima i bez prilike da ugroze gol Igora Markovića.

Krenula je vrlo aktivno utakmica, i malo toga je slutilo da ćemo gledati jednu prilično tešku utakmicu. Već u prvom napadu Aleksandar Ilić pada u kaznenom prostoru, gosti traže penal, ali Stefan Bokić samo odmahuje rukom. Uslijedila je akcija na drugoj strani, Alonzo Pirt dobro šutira, Igor Marković čuva gol Drine na svom zvaničnom debiju za zvornički klub.

Zaprijetila je Drina i u sedmoj minuti nakon centaršuta Danijela Ćuluma, Miloš Jokić ne uspjeva kvalitetno da zatvori drugu stativu i lopta ide pored gola.

U 12. minuti sjajan šut Semira Tira, krajnjim naporom Igor Marković izbacuje loptu ispod prečke u korner. Bila je to praktično i posljednja prava šansa koju smo vidjeli u prvom poluvremenu. Drina je znala šta radi, a Famos je premalo toga pokazao za prvih 45 minuta. U 39. minuti jedna konfuzija na terenu. Poslije duela Tadića i Lazića i udarca laktom u glavu, četvrti sudija sugeriše da se svira faul za Famos, Bokić pušta prednost iz čega dolazi korner Drini. Iz tog kornera gužva u petercu, ali Drina ne uspjeva preko linije da prebaci tu loptu. Na drugoj strani, mlak pokušaj Ognjena Stjepanovića nakon centaršuta Perovića, od svega samo korner. Bilo je to i posljednje dešavanje u prvom dijelu poluvremena i na pauzu se otišlo sa 0:0.

Na startu drugog poluvremena je Darko Vojvodić uveo Adnana Vranešića umjesto štopera Lazića i to je dovelo do ostalih pomjeranja u timu, pa je Semir Tiro ušao na mjesto štopera, a Vranešić je zaigrao u srcu veznog reda.

Sjajna šansa za Famos je bila u 47. minuti. Ognjen Stjepanović je projurio po lijevoj strani, odigrao u sredinu gdje Draško Kuljanin iz odlične pozicije jako slabo šutira i Marković brani njegov udarac‚. Unio je Famos određenu živost u igru u drugom dijelu, probao je Alonzo Pirt još jednim šutem sa distance, brani Igor Marković. 

U 59. minutu Drina prijeti. Duga lopta Ćuluma pravi problem Semiru Tiri, koji slabo reaguje, Aleksandar Ilić kreće prema golu, ali se preigrao, što je prilično iznerviralo i Mileta Lazarevića koji je tražio bolju reakciju od svog ofanzivca.

Šest minuta kasnije domaći skaču u znak protesta tražeći penal, ali i sada Stefan Bokić samo odmahuje rukom. Slijedi kontra Drine 3 na 1, ali Aleksandar Ilić je bio u potpuno kontra ritmu i propada odlična kontra Zvorničana.

U 69. minutu zicer za Famos, ali se ponovo ispriječio Igor Marković. Mladen Perović je centrirao, Draško Kuljanin preglavao loptu, a Danelu Blažiću sa tri-četiri metra zicer brani Igor Marković sjajnom paradom.

Mogao je Famos do gola i u 76. minuti. Franko Abrego je želio da centrira, gotovo sa centra, najbolji igrač Drine, Igor Marković je slabo cijenio loptu i ona mu odsjeda na prečki. Sreća je sada pogledala goste.

Prečka je tada spasila goste, ali tri minute kasnije nije bilo spasa. Ispuštao se Stefan Bokić prednosti u napadu, Danel Blažić je unio loptu u kazneni prostor, snažno šutirao, a lopta pogađa Borisa Andrića i odsjeda u mreži.

Odmah su nakon toga uslijedile brojne izmjene koje su značajno oborile ritam, i praktično se privelo kraju tako. Famos je uspio slaviti pobjedu u utakmici u kojoj će brzo zaboraviti igru, ali ono najbitnije upisaće bodove.

FAMOS – DRINA (Z) 1:0 (0:0)
Stadion „Branislav Lubura“, Istočno Sarajevo
Gledalaca: 150
Sudija: Stefan Bokić (Bileća)
Strijelci: 1:0 Andrić 78ag
Žuti kartoni: Marković, Blažić (Famos), Lazarević (trener), Gavrić, Vidović, Tadić (Drina)

FAMOS: Rončević, Pirt (od 73. Bjeloš), Lazić (od 46. Vranešić), Abrego, Tiro, Stjepanović (od 81. Tešanović), Perović, Marković, Kuljanin (od 81. Drakul), Blažić (od 89. Škrba), Danilović

DRINA: Marković, Marić (od 83. Pantić), Jokić, Andrić, Hadžiavdić, Gavrić (od 85. Alić), Ilić, Tadić (od 85. Vidović), Ćulum, Bogdanović, Jezdić (od 83. Delić)

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U Drini pronađeno tijelo nestalog D.T. U Drini pronađeno tijelo nestalog D.T.
Dobar start omladinaca Famosa Dobar start omladinaca Famosa
Apsolutna pobjeda Donalda Trampa Apsolutna pobjeda Donalda Trampa
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    14h 19m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    15h 34m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    21h 25m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    19h 52m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    21h 44m
    0