Фамос спреман за почетак сезоне

10.08.2023. 15:47
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса спремни су за старт сезоне у Првој лиги Републике Српске. Што је урађено у припремама је урађено, а тренер Дарко Војводић је и више него задовољан.

- Одличне припреме смо одрадили. Ово је једна изузетно квалитетна и послушна група момака. Није било нити најмањег проблема током припрема, све што сам тражио су усвојили на најбољи начин. Ово је био један другачији начин рада него што су они до сада навикли, али су све своје обавезе испунили. Оно што ме посебно радује је да су максимално предани раду, нису пропуштали тренинге и то је знак да су прихватили оно што желим. Најбитније од свега је да су нас повреде мимоишле, осим ситнијих удараца, готово да нисмо имали никакво одсуство због повреде и то нам је омогућило да спроведемо све наше замисли у дјело током припрема - каже Дарко Војводић.

Прелазни рок је довео девет нових играча у Војковиће, доста их је и напустило клуб, а Дарко Војводић сада има групу од 23 играча на располагању што му је довољно за његове замисли. 

- Добар смо посао у прелазном року одрадили. Показале су и припремне утакмице да је то оно што нам треба. Можда нам један-два играча специфичнијих карактеристика недостају, али углавном то је то. Направили смо прави посао, довели оно што нам треба, задржали оно што нам треба и што хоће да игра и ја сам задовољан играчким кадром. 

Амбиције Фамоса су изражене још на представљању Дарка Војводића као новог тренера, пласман међу првих пет на табели. Иако уз дозу опреза, Војводић вјерује да се то и може одрадити.

- Немам никакву дилему да ли то ова екипа може, наравно да може. Ипак, има ту још неколико екипа које претендују за исто као и ми, тако да треба бити опрезан. У сваком случају очекујем много бољу сезону за Фамос него што је била прошла и желим да будемо у горњем дијелу табеле.

Што се тиче саме лиге, Радника и Рудара види у самом врху.

- Очекујем Радник и Рудар у самом врху. Ту је и Леотар, ту су Лакташи. Лига ће сигурно да буде занимљива до самог краја.

У првом колу Фамос дочекује Дрину из Зворника.

- Гледао сам их у пријатељској утакмици, има ту одређеног квалитета. Али, уз дужно поштовање Дрини, не може им препустити улогу фаворита. Ми смо фаворити у Војковића, не само против Дрине и тако ћемо се и поставити. Интересује ме само побједа и да са три бода почнемо сезону. Радује ме да немам проблема око састављања тима и мотивација нам је на највишем нивоу за ову утакмицу.

Фамос је у зимском прелазном року ангажовао девет фудбалера, Алонза Пирта, Франка Абрега, Огњена Стјепановића, Густава Гомеша, Дарка Хркала, Николу Даниловића, Семира Тира, Павла Лазића и Драшка Куљанина. У утакмици против Дрине Војводић неће моћи рачунати једино на нападача Густава Гомеша.

Меч Фамос - Дрина игра се у недјељу од 17.30, а утакмицу суди Стефан Бокић из Билеће.

Коментари 0
Повезане вијести
Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни
Добар старт омладинаца Фамоса Добар старт омладинаца Фамоса
Дарко Војводић заказао старт припрема Дарко Војводић заказао старт припрема
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    3h 1m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    23h 46m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    5h 47m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    8h 27m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    5h 20m
    1