Famos spreman za početak sezone

10.08.2023. 15:47
0
IZVOR: sportdc.net

Fudbaleri Famosa spremni su za start sezone u Prvoj ligi Republike Srpske. Što je urađeno u pripremama je urađeno, a trener Darko Vojvodić je i više nego zadovoljan.

- Odlične pripreme smo odradili. Ovo je jedna izuzetno kvalitetna i poslušna grupa momaka. Nije bilo niti najmanjeg problema tokom priprema, sve što sam tražio su usvojili na najbolji način. Ovo je bio jedan drugačiji način rada nego što su oni do sada navikli, ali su sve svoje obaveze ispunili. Ono što me posebno raduje je da su maksimalno predani radu, nisu propuštali treninge i to je znak da su prihvatili ono što želim. Najbitnije od svega je da su nas povrede mimoišle, osim sitnijih udaraca, gotovo da nismo imali nikakvo odsustvo zbog povrede i to nam je omogućilo da sprovedemo sve naše zamisli u djelo tokom priprema - kaže Darko Vojvodić.

Prelazni rok je doveo devet novih igrača u Vojkoviće, dosta ih je i napustilo klub, a Darko Vojvodić sada ima grupu od 23 igrača na raspolaganju što mu je dovoljno za njegove zamisli. 

- Dobar smo posao u prelaznom roku odradili. Pokazale su i pripremne utakmice da je to ono što nam treba. Možda nam jedan-dva igrača specifičnijih karakteristika nedostaju, ali uglavnom to je to. Napravili smo pravi posao, doveli ono što nam treba, zadržali ono što nam treba i što hoće da igra i ja sam zadovoljan igračkim kadrom. 

Ambicije Famosa su izražene još na predstavljanju Darka Vojvodića kao novog trenera, plasman među prvih pet na tabeli. Iako uz dozu opreza, Vojvodić vjeruje da se to i može odraditi.

- Nemam nikakvu dilemu da li to ova ekipa može, naravno da može. Ipak, ima tu još nekoliko ekipa koje pretenduju za isto kao i mi, tako da treba biti oprezan. U svakom slučaju očekujem mnogo bolju sezonu za Famos nego što je bila prošla i želim da budemo u gornjem dijelu tabele.

Što se tiče same lige, Radnika i Rudara vidi u samom vrhu.

- Očekujem Radnik i Rudar u samom vrhu. Tu je i Leotar, tu su Laktaši. Liga će sigurno da bude zanimljiva do samog kraja.

U prvom kolu Famos dočekuje Drinu iz Zvornika.

- Gledao sam ih u prijateljskoj utakmici, ima tu određenog kvaliteta. Ali, uz dužno poštovanje Drini, ne može im prepustiti ulogu favorita. Mi smo favoriti u Vojkovića, ne samo protiv Drine i tako ćemo se i postaviti. Interesuje me samo pobjeda i da sa tri boda počnemo sezonu. Raduje me da nemam problema oko sastavljanja tima i motivacija nam je na najvišem nivou za ovu utakmicu.

Famos je u zimskom prelaznom roku angažovao devet fudbalera, Alonza Pirta, Franka Abrega, Ognjena Stjepanovića, Gustava Gomeša, Darka Hrkala, Nikolu Danilovića, Semira Tira, Pavla Lazića i Draška Kuljanina. U utakmici protiv Drine Vojvodić neće moći računati jedino na napadača Gustava Gomeša.

Meč Famos - Drina igra se u nedjelju od 17.30, a utakmicu sudi Stefan Bokić iz Bileće.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vojvodić: Ovo je godina na koju treba da budemo ponosni Vojvodić: Ovo je godina na koju treba da budemo ponosni
Dobar start omladinaca Famosa Dobar start omladinaca Famosa
Darko Vojvodić zakazao start priprema Darko Vojvodić zakazao start priprema
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 49m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    7h 22m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    21h 59m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    7h 28m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    7h 26m
    0