Фамосу пет златних медаља на међународном џудо турниру „Трофеј џудо клуба Партизан“ - Светислав Ивановић-Ес

26.10.2021. 14:29
0
ИЗВОР: Катера

Полетарци, млађи и старији пионири џудо клуба Фамос, учествовали су протеклог викенда на џудо турниру у Србији „Трофеј џудо клуба Партизан“, Светислав Ивановић-Ес.

У конкуренцији преко 700 такмичара из више од 70 клубова Србије и земаља из окружења борили су се на шест татамија за најсјајније медаље.

-И овај џудо спектакл потврдио је високу класу коју су показале нове наде Фамоса освојивши  5 златних ,1 сребрну и 2 бронзане медаље, са свега 12 такмичара, док су млађе пионирке понијеле епитет најуспјешније екипе – истиче тренер ЏК „Фамос“ Жељко Шиљеговић.

Поново се истакао капитен пионира Милорад Кезуновић који је све своје противнике надвисио у сваком погледу и заслужено се попео на побједничко постоље.

Шиљеговић истиче да су заблистале и сестре Симанић, за које већ можемо рећи да су прави драгуљи џудо спорта.

Ана Симанић била је неприкосновена у својој категорији, док је млађа сестра Марија,која је радила у свом узрасту и у узрасту старијем двије године од ње, освојила златне медаље.

Тешкаш Лубура Никола, који је у овој години непоражен у својој категорији без већих проблема савладао је све своје противнике максималним резултатом.

-Сребром се окитио Михајло Бјелица који је показао да се на њега већ треба озбиљно рачунати, а бронзане медаље освојили су Лазар Вујичић којем је финале у полуфиналној борби измакло за свега 14 секунди и Лана Штака која се такође одлично борила – закључио је тренер Шиљеговић.

Коментари 0
Повезане вијести
Џудо клуб Фамос један од најуспјешнијих клубова на државном првенству Џудо клуб Фамос један од најуспјешнијих клубова на државном првенству
Лана Лубура сребрна на Европском купу у Мађарској Лана Лубура сребрна на Европском купу у Мађарској
"Фамосу" 12 златних медаља на Међународном турниру у Бијељини "Фамосу" 12 златних медаља на Међународном турниру у Бијељини
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    3h 5m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    7h 8m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    9h 12m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    21h 48m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    6h 26m
    0