Famosu pet zlatnih medalja na međunarodnom džudo turniru „Trofej džudo kluba Partizan“ - Svetislav Ivanović-Es

26.10.2021. 14:29
0
IZVOR: Katera

Poletarci, mlađi i stariji pioniri džudo kluba Famos, učestvovali su proteklog vikenda na džudo turniru u Srbiji „Trofej džudo kluba Partizan“, Svetislav Ivanović-Es.

U konkurenciji preko 700 takmičara iz više od 70 klubova Srbije i zemalja iz okruženja borili su se na šest tatamija za najsjajnije medalje.

-I ovaj džudo spektakl potvrdio je visoku klasu koju su pokazale nove nade Famosa osvojivši  5 zlatnih ,1 srebrnu i 2 bronzane medalje, sa svega 12 takmičara, dok su mlađe pionirke ponijele epitet najuspješnije ekipe – ističe trener DžK „Famos“ Željko Šiljegović.

Ponovo se istakao kapiten pionira Milorad Kezunović koji je sve svoje protivnike nadvisio u svakom pogledu i zasluženo se popeo na pobjedničko postolje.

Šiljegović ističe da su zablistale i sestre Simanić, za koje već možemo reći da su pravi dragulji džudo sporta.

Ana Simanić bila je neprikosnovena u svojoj kategoriji, dok je mlađa sestra Marija,koja je radila u svom uzrastu i u uzrastu starijem dvije godine od nje, osvojila zlatne medalje.

Teškaš Lubura Nikola, koji je u ovoj godini neporažen u svojoj kategoriji bez većih problema savladao je sve svoje protivnike maksimalnim rezultatom.

-Srebrom se okitio Mihajlo Bjelica koji je pokazao da se na njega već treba ozbiljno računati, a bronzane medalje osvojili su Lazar Vujičić kojem je finale u polufinalnoj borbi izmaklo za svega 14 sekundi i Lana Štaka koja se takođe odlično borila – zaključio je trener Šiljegović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Džudo klub Famos jedan od najuspješnijih klubova na državnom prvenstvu Džudo klub Famos jedan od najuspješnijih klubova na državnom prvenstvu
Lana Lubura srebrna na Evropskom kupu u Mađarskoj Lana Lubura srebrna na Evropskom kupu u Mađarskoj
"Famosu" 12 zlatnih medalja na Međunarodnom turniru u Bijeljini "Famosu" 12 zlatnih medalja na Međunarodnom turniru u Bijeljini
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    19h 24m
    9
  • Sutra praznik Cvijeti
    19h 30m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    19h 38m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    10h 19m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    11h 45m
    0