ФБиХ: Обавезно ношење маски у затвореном јавном простору

11.07.2020. 10:37
0
ИЗВОР: Srna

У Федерацији БиХ /ФБиХ/од данас је обавезно ношење заштитних маски у затвореном јавном простору, уз поштовање дистанце од минимално метар, као и на отвореном гдје није могуће одржавати физичку дистанцу од два метра.

Наредбу о томе донио је Кризни штаб федералног Министарства здравства због погоршане епидемиолошке ситуације, а достављена је и кантоналним кризним штабовима.

Грађанима је препоручено да избјегавају јавна окупљања и ограниче кретање с циљем смањивања ризика од вируса корона, као и заштите здравља.

Лицима старије животне доби, нарочито хроничним болесницима, савјетовано је да избјегавају беспотребна кретања и кориштење јавног превоза, те да редовно користе заштитну опрему.

Наредбом се кантоналним штабовима министарстава здравства дозвољава увођење и рестриктивнијих мјера сходно процјени епидемиолошке ситуације у кантону, односно општини уз редовно извјештавање Кризног штаба федералног Министарства здравства.

У условима погоршане епидемиолошке ситуације у ФБиХ наређено је стриктно поштовање препорука Завода за јавно здравство ФБиХ за све оне на које се препоруке односе.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу молитвени помен сахрањеним на гробљу Резаковина код Високог У недјељу молитвени помен сахрањеним на гробљу Резаковина код Високог
Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 14m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    23h 47m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    3h 47m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 24m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    3h 53m
    0