Захтјев за увођење обавезног PCR теста за прелазак границе

12.12.2020. 21:51
0
ИЗВОР: СРНА

Федерално Министарство здравства затражило је од Савјета министара да пред предстојеће новогодишње и божићне празнике изда наредбу да сва лица при уласку у БиХ морају имати негативан пи-си-ар тест не старији од 48 часова, укључујући и она из Србије, Хрватске и Црне Горе.

Овај захтјев сада би важио за све, односно и на земље региона, јер су лица која долазе из иностранства и прије прелазила границу само уз негативан пи-си-ар Ар тест.

Из Федералног министарства су предложили Министарству безбједности и Министарству цивилних послова у Савјету министара да упуте заједнички приједлог одлуке према којој би сада сви страни држављани морали имати негативан пи-си-ар Ар тест, не старији од 48 часова, рачунајући од дана уласка у земљу.

У саопштењу Министарства здравства је наведено да је на подручју ФБиХ озбиљна епидемиолошка ситуација и да је закључно са 7. децембром у том ентитету регистрован 61.031 случај заразе вирусом корона, док их је 18.059 активно, преносе федерални медији.

- Пред нама су божићни празници које обиљежавају припадници католичке и православне вјероисповијести, као и Нова година, па је потребно правовремено предузети противепидемиолошке мјере да би се спријечило даље ширење вируса - навели су из Федералног министарства здравства.

Коментари 0
Повезане вијести
Таблице од дрвета ставио на ауто и покушао да уђе у БиХ Таблице од дрвета ставио на ауто и покушао да уђе у БиХ
Грађани БиХ само у Србију и Словенију могу ући безусловно Грађани БиХ само у Србију и Словенију могу ући безусловно
Ђоковић се огласио о свом PCR тесту Ђоковић се огласио о свом PCR тесту
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 49m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    15h 4m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 55m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 22m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    21h 14m
    0