Феноменални Микец "упуцао" злато на Свјетском првенству

21.10.2022. 19:10
0
ИЗВОР: 24sedam.rs

Српски стријелац Дамир Микец  освојио је данас титулу шампиона свијета у гађању малокалибарским пиштољем слободног избора на СП у Каиру.

Микецу је ово друга појединачна медаља на шампионатима свијета. Прије четири године, на претходном првенству свијета, одржаном у Чангвону, Микец је изборио сребрну медаљу, такође малокалибарским пиштољем. 

На првенствима Европе овим оружјем је освојио двије сребрне и једну бронзану медаљу. До бронзе је стигао у септембру, на ЕП у Вроцлаву. У ризници има и неколико екипних медаља, као и одличја са Светских купова.

Малокалибарски пиштољ слободног избора није олимпијска дисциплина, па се у њој нису дјелиле квоте за Париз и нема финала, већ се коначан пласман одређује послије основног дијела (60 метака).

Од самог почетка такмичења, Микец, олимпијски вицешампион ваздушним пиштољем, био је при врху или на челној позицији.

На крају је тријумфовао са 567 кругова, три више од другопласираног Кинеза Бовена Жанга. Трећи је са 560 кругова, био Украјинац Виктор Банкин.

Микец је једини стријелац који је ове сезоне дошао до медаље МК пиштољем слободног избора и на Европском и на Свјетском првенству.

Португалац Жоао Кошта, актуелни првак Европе, је данас заузео 24.место, а Летонац Лаурис Страутманис, сребрни из Вроцлава, је завршио на петој позицији.

Српски стријелци су у последња четири дана освојили четири медаље на СП у Каиру. Зорана Аруновић је стигла до бронзе ваздушним пиштољем, мушка сениорска екипа пушком до медаље истог сјаја. Марко Ивановић је постао јуниорски вицешампион свијета МК пушком из тростава, а данас је Дамир Микец наставио низ најсјајнијим одличјем.

Сем Дамира Микеца, данас су на ватрену линију изашли и српски јуниори у екипном такмичењу пушком. Наше екипе нису пребродиле прву фазу квалификација.

МК пиштољ слободног избора, мушкарци: 1. Дамир Микец (Србија) 567, 2. Бовен Жанг (Кина) 564, 3. Виктор Банкин (Украјина) 560...

Ваздушна пушка, јуниорке, екипно, прва фаза квалификација: 1. Индија 941,5, 2. Кина 939,8, 3.Јужна Кореја 939,2… 13. Србија (Александра Хавран, Ања Кнежевић, Ања Поповић) 926,7…

Ваздушна пушка, јуниори, екипно, прва фаза квалификација: 1. Индија 937,9, 2. Кина 937,4, 3. Украјина 933,9…9. Србија (Марко Ивановић, Алекса Ракоњац, Петар Ердеи) 922,4.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Лана Пудар трећа на свијету Лана Пудар трећа на свијету
Лана Пудар у полуфиналу Свјетског првенства Лана Пудар у полуфиналу Свјетског првенства
Србија остала без борбе за медаљу Србија остала без борбе за медаљу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 17m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 1m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 14m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 28m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    21h 47m
    0