ФИФА казнила Србију због "Нема предаје"

07.12.2022. 18:33
0
ИЗВОР: Агенције

Фудбалски савез Србије и Фудбалски савез Хрватске новчано су кажњени одлукама ФИФА у вези са кршењем правила током Мундијала у Катару.

ФИФА је окончала истражни поступак поводом заставе „Нема предаје“ са силуетом Косова и Метохије која се налазила у свлачионици српских фудбалера уочи првог меча на Свјетском првенству против Бразила.

У саопштењу ФИФА је наведено да се Фудбалски савез Србије кажњава са 20.000 швајцарских франака због кршења члана 11 кодекса ФИФА и члана четири Правилника ФИФА за Свјетско првенство у Катару.

Казну је добио и Фудбалски савез Хрватске, одлуком ФИФА мораће да плати 50.000 швајцарских франака због понашања дијела својих навијача према голману репрезентације Канаде Милану Борјану.

Хрвати су на стадион у утакмици између Хрватске и Канаде унијели увредљиву заставу којом су се ругали српским жртвама етничког чишћења из 1995. године.

Међу Србима који су тада напустили територију садашње Хрватске била је и породица Борјан која се послије кратког боравка у Београду отиснула у Канаду чији је Милан први голман и један од најважнијих играча репрезентације.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    17h 48m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    20h 7m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    20h 34m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    23h 14m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    15h 55m
    0