FIFA kaznila Srbiju zbog "Nema predaje"

07.12.2022. 18:33
0
IZVOR: Agencije

Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Hrvatske novčano su kažnjeni odlukama FIFA u vezi sa kršenjem pravila tokom Mundijala u Kataru.

FIFA je okončala istražni postupak povodom zastave „Nema predaje“ sa siluetom Kosova i Metohije koja se nalazila u svlačionici srpskih fudbalera uoči prvog meča na Svjetskom prvenstvu protiv Brazila.

U saopštenju FIFA je navedeno da se Fudbalski savez Srbije kažnjava sa 20.000 švajcarskih franaka zbog kršenja člana 11 kodeksa FIFA i člana četiri Pravilnika FIFA za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Kaznu je dobio i Fudbalski savez Hrvatske, odlukom FIFA moraće da plati 50.000 švajcarskih franaka zbog ponašanja dijela svojih navijača prema golmanu reprezentacije Kanade Milanu Borjanu.

Hrvati su na stadion u utakmici između Hrvatske i Kanade unijeli uvredljivu zastavu kojom su se rugali srpskim žrtvama etničkog čišćenja iz 1995. godine.

Među Srbima koji su tada napustili teritoriju sadašnje Hrvatske bila je i porodica Borjan koja se poslije kratkog boravka u Beogradu otisnula u Kanadu čiji je Milan prvi golman i jedan od najvažnijih igrača reprezentacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    10h 34m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    10h 40m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    10h 38m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    9h 29m
    0
  • Zatvorena likovna kolonija mladih talenata
    23h 56m
    0