Филм „Љубав у касаби“ освојио прво мјесто на „Вива филм фестивалу“

24.09.2019. 20:31
0
ИЗВОР: Срна

Ученици Средње школе "Иво Андрић" из Вишеграда освојили су прво мјесто за филм "Љубав у касаби" на интернационалном "Вива филм фестивалу", који је одржан у Сарајеву.

Учесници овог фестивала су, користећи креативне замисли и филмску опрему, истоимену приповјетку Иве Андрића преточили у озбиљан играни филм.

Режисер Ана Баранац рекла је да су идеју за филм добили спонтано.

-Тражили смо начин да се најбоље представимо. Та забрањена љубав у касаби и Рифкина трагична судбина била је најзанимљивије за нас-, истакла је Баранац.

Директор фотографије Мирослав Танасковић рекао је да су полазници "Вива школе филма" у Вишеграду учили о снимању филма.

-Ово је моје прво исксутво, бавим се снимањем телевизијских прилога и кратких филмова, а ово је мој први фестивал. Упознао сам много познавалаца филмова из цијелог свијета-, истакао је Танасковић.

Он је навео да су снимали кадрове на различитим локацијама у Вишеграду, код Моста Мехмед-паше Соколовића, у Андрићграду и код споменика Иви Андрићу.

Главна глумица у филму Настасија Пухало рекла је да је "Љубав у касаби" тужна прича о забрањеној љубави због различитих религија.

-Трудила сам се да на најбољи начин изнесем своју улогу. Мислим да смо заслужили прву награду-, истакла је Пухало.

За освојено прво мјесто на "Вива филм фестивалу" ученици су добили камеру, а у наредном периоду планирају основати филмску секцију.

У званичној селекцији 5. "Вива филм фестивала", који је одржан од 18. до 22. септембра, у категоријама туризам, екологија и религија приказана су 94 филма, а у званичној селекцији 17 омладинских филмова.

Филмови су били резултат рада "Вива" школе филма, која је радила у 16 градова БиХ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства на Ступу Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства...
Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО) Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    15h 42m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    19h 21m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    13h 51m
    0
  • Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
    22h 45m
    2
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    2h 32m
    0