Film „Ljubav u kasabi“ osvojio prvo mjesto na „Viva film festivalu“

24.09.2019. 20:31
0
IZVOR: Srna

Učenici Srednje škole "Ivo Andrić" iz Višegrada osvojili su prvo mjesto za film "Ljubav u kasabi" na internacionalnom "Viva film festivalu", koji je održan u Sarajevu.

Učesnici ovog festivala su, koristeći kreativne zamisli i filmsku opremu, istoimenu pripovjetku Ive Andrića pretočili u ozbiljan igrani film.

Režiser Ana Baranac rekla je da su ideju za film dobili spontano.

-Tražili smo način da se najbolje predstavimo. Ta zabranjena ljubav u kasabi i Rifkina tragična sudbina bila je najzanimljivije za nas-, istakla je Baranac.

Direktor fotografije Miroslav Tanasković rekao je da su polaznici "Viva škole filma" u Višegradu učili o snimanju filma.

-Ovo je moje prvo isksutvo, bavim se snimanjem televizijskih priloga i kratkih filmova, a ovo je moj prvi festival. Upoznao sam mnogo poznavalaca filmova iz cijelog svijeta-, istakao je Tanasković.

On je naveo da su snimali kadrove na različitim lokacijama u Višegradu, kod Mosta Mehmed-paše Sokolovića, u Andrićgradu i kod spomenika Ivi Andriću.

Glavna glumica u filmu Nastasija Puhalo rekla je da je "Ljubav u kasabi" tužna priča o zabranjenoj ljubavi zbog različitih religija.

-Trudila sam se da na najbolji način iznesem svoju ulogu. Mislim da smo zaslužili prvu nagradu-, istakla je Puhalo.

Za osvojeno prvo mjesto na "Viva film festivalu" učenici su dobili kameru, a u narednom periodu planiraju osnovati filmsku sekciju.

U zvaničnoj selekciji 5. "Viva film festivala", koji je održan od 18. do 22. septembra, u kategorijama turizam, ekologija i religija prikazana su 94 filma, a u zvaničnoj selekciji 17 omladinskih filmova.

Filmovi su bili rezultat rada "Viva" škole filma, koja je radila u 16 gradova BiH.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva na Stupu Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva...
Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO) Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO)
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    17h 55m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    21h 34m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    16h 4m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    4h 45m
    0
  • Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra
    23h 1m
    1