Фоча: Бистрица поплавила двије стамбене зграде у Миљевини (ФОТО)

08.02.2021. 14:31
0
ИЗВОР: Радио Фоча

Ријека Бистрица се излила из корита у насељу Миљевина и поплавила двије стамбене зграде и више помоћних објеката и пластеника.

У једној од стамбених зграда вода је, осим подрумских просторија, поплавила и два стана у приземљу, у којима нико не живи, а двије породице које живе на првом спрату зграде су исељене, потвђено је у Цивилној заштити.

Слика

У другој стамбеној згради поплављене су подрумске просторије, а припадници Цивилне заштите изградили су два дрвена мостића од улице до улаза у ту зграду, чиме је станарима омогућена комуникација.

У тој стамбеној згради живи осам породица.

Слика

 Припадник Цивилне заштите Фоча Милош Јакић каже да је водостај Бистрице порастао усљед обилних киша, да је дошло до плављења доњег дијела насеља, што је, како истиче, проблем који се годинама понавља.

- Набујала је и ријека Колина, која се излила у Козојој Луци, гдје је поплавила њиве и оранице, док стамбени објекти, за сада, нису угрожени - каже Јакић.

Из Цивилне заштите упозорили су становништво у приобаљу ријека да измјесте материјална средства јер се очекује даљи раст водостаја.

- Киша је тренутно стала, али метероолози најављују до четвртка падавине, па се очекује да ће водостаји ријека и даље расти - рекао је Јакић.

Коментари 0
Повезане вијести
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 25m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    18h 9m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    22h 14m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 18m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    7h 45m
    0