Фоча: Изгорио рафтинг камп на обали Таре

02.08.2021. 12:37
0
ИЗВОР: Радио Фоча

Рафтинг камп „Енцијан“ на десној обали Таре, у мјесту Брштановица у фочанској општини, у потпуности је изгорио у пожару, који је изазаван људским фактором, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Полицији је у суботу, 31. јула око 13,30 часова пријављено да је дошло до пожара у Рафтинг кампу „Енцијан“, власништво лица чији су иницијали Ш.М.

- Наведени пожар локализовали су припадници  Територијалне ватрогасне јединице Фоча, а у пожару је изгорио поменути камп у потпуности, док људских жртава није било - наведено је у саопштењу.

Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, а увиђај су извршили полицијски службеници Полицијске управе Фоча и инспектори за експлозивне материје и послове заштите од пожара.

Приликом увиђаја констатовано је да је пожар изазван људским фактором.

Рад на расвјетљавању и документовању наведеног догађаја је у току, а након комплетирања предмета надлежном тужилаштву биће достављен одговарајући извјештај.

Из Полицијске управе упозоравају да су на подручју које они оперативно покривају за викенд евидентирана четири пожара, а сви су изазвани људским фактором.

- Полицијска управа Фоча апелује да грађани приликом паљења ватре на отвореном обрате пажњу на околину, да узму у обзир временске прилике и све друге околности које могу утицати на ширење ватре као и да је не остављају без надзора.  Према лицима која не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материјалну штету, полицијски службеници  Полицијске управе Фоча ће предузети  адекватне мјере у складу са важећим законским прописима, односно они ће бити санкционисани - наводи се у саопштењу.

Додаје се да су, у случају неконтролисаног ширења ватре или уочавања пожара, грађани дужни да одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број  123 или  надлежну полицијску станицу на дежурни број 122.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    8h 46m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    19h 4m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    19h 10m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    19h 8m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    17h 59m
    0