Foča: Izgorio rafting kamp na obali Tare

02.08.2021. 12:37
0
IZVOR: Radio Foča

Rafting kamp „Encijan“ na desnoj obali Tare, u mjestu Brštanovica u fočanskoj opštini, u potpunosti je izgorio u požaru, koji je izazavan ljudskim faktorom, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Policiji je u subotu, 31. jula oko 13,30 časova prijavljeno da je došlo do požara u Rafting kampu „Encijan“, vlasništvo lica čiji su inicijali Š.M.

- Navedeni požar lokalizovali su pripadnici  Teritorijalne vatrogasne jedinice Foča, a u požaru je izgorio pomenuti kamp u potpunosti, dok ljudskih žrtava nije bilo - navedeno je u saopštenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske uprave Foča i inspektori za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara.

Prilikom uviđaja konstatovano je da je požar izazvan ljudskim faktorom.

Rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja je u toku, a nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu biće dostavljen odgovarajući izvještaj.

Iz Policijske uprave upozoravaju da su na području koje oni operativno pokrivaju za vikend evidentirana četiri požara, a svi su izazvani ljudskim faktorom.

- Policijska uprava Foča apeluje da građani prilikom paljenja vatre na otvorenom obrate pažnju na okolinu, da uzmu u obzir vremenske prilike i sve druge okolnosti koje mogu uticati na širenje vatre kao i da je ne ostavljaju bez nadzora.  Prema licima koja ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu, policijski službenici  Policijske uprave Foča će preduzeti  adekvatne mjere u skladu sa važećim zakonskim propisima, odnosno oni će biti sankcionisani - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su, u slučaju nekontrolisanog širenja vatre ili uočavanja požara, građani dužni da odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj  123 ili  nadležnu policijsku stanicu na dežurni broj 122.

Komentari 0
Povezane vijesti
Trošak manje za najugroženije pacijente Trošak manje za najugroženije pacijente
Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
U Srpskoj poskupljuje brašno U Srpskoj poskupljuje brašno
Najčitanije
  • Major Milan Tepić i Stojadin Mirković - vojnici do posljednjeg daha
    12h 21m
    14
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    1h 12m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    23h 49m
    3
  • Služen parastos za poginule i umrle pripadnike Srpske garde Ilidža (FOTO)
    10h 35m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    6h 50m
    0