Фоча: Почела тестирања студената и радника који путују ван Српске

12.05.2020. 12:07
0
ИЗВОР: СРНА

Регионални центар Института за јавно здравство Српске у Фочи почео је узимање узорака за тестирање на вирус корона од студената и радника из регије Стара Херцеговина који студирају, односно раде ван Српске, а општински Штаб за ванредне ситуације уступио је Институту просторије за тај посао.

Цијена тестирања је 200 КМ, с тим што ће одлуком Владе трошкове за студенте сносити солидарно грађани Српске, односно услуга ће се плаћати из републичког буџета, док ће радници сами сносити трошкове.

Општински Штаб је донио одлуку да је од данас радно вријеме за све објекте који имају дозволу да раде од 7.00 до 21.00 час, с обзиром на то да у 22.00 почиње полицијски сат.

На сједници Штаба је речено да се угоститељи и фризери, као и остали субјекти којима је попуштањем мјера омогућен рад, углавном придржавају препорука надлежних, али да је било и случајева непоштовања мјера, као и бахатог понашања појединих угоститеља према комуналним полицајцима, што је пријављено Полицијској управи.

Првог дана комунална полиција је дјеловала превентивно, док ће од данас почети да кажњава, поручено је са сједнице Штаба.

Начелник општине Радисав Машић рекао је да су све мјере заштите од вируса корона у интересу здравља, прије свега радника који раде у локалима, као и свих грађана.

- Молимо угоститеље да се придржавају прописаних мјера. Ми смо данас на Штабу донијели одлуку да наша инспекција у сарадњи са полицијом све оне који не поштују мјере више не упозорава, него да их кажњава - рекао је Машић.

На сједници Штаба је истакнуто да ће Универзитетска болница Фоча од Републичког штаба Цивилне заштите данас добити дезинфекциони тунел, који ће бити постављен на улаз у ковид одјељење.

- И даље морамо бити врло опрезни и водити рачуна да се прописане мјере досљедно поштују, јер вирус постоји. Ми само треба да се адекватно заштитимо да не дође до нас - навео је Машић.

Одлуком Републичког штаба карантини се укидају, тако да ће данас и у Фочи почети њихово демонтирање са двије локације - са Градског стадиона и из Градске дворане.

У Фочи до сада није било заражених вирусом корона.

Под здравственим надзором тренутно је 25 особа, а надзор је завршен за 206 лица. 

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    20h 36m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    15h 19m
    6
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    17h 19m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    23h 37m
    0
  • Умрла глумица Радмила Живковић
    22h 3m
    0