Фоча поносна на великог шампиона Горана Ковачевића

27.05.2024. 14:35
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Шампион Европе, паракаратиста Горан Ковачевић свима може бити инспирација и путоказ да се животне препреке могу пребродити вриједним радом, љубављу и посвећеношћу.

Поручио је ово начелник општине Милан Вукадиновић, који је данас угостио Горана Ковачевића, освајача златне медаље на недавно одржаном 27. Европском фудокан карате првенству у Словенији. Начелник је новчано наградио европског шампиона и његовог тренера Љубомира Тодовића, који се такође окитио најсјајним одличјем у конкуренцији ветерана.

Горан Ковачевић прича да је пут у Словенију био напоран, да је било умора, али да је много срећан због освајања титуле.

- Много сам срећан, титула је дошла након 25 година вриједног рада у „Љубишњи“. Биће још медаља и пехара. Хвала општини, начелнику и тренеру Тодовићу, свима се од срца захваљујем - рекао је Ковачевић.

Тренер Тодовић каже да је срећан што су начелник и општина препознали рад, спортске и људске квалитете врхунског каратисте Горана Ковачевића и што су суграђани са одушевљењем поздравили његов резултат.

- Посебно ми је драго да је начелник нашао времена да прими и разговара са нашим великим шампионом. Ми смо одмах почели припреме за наредно велико такмичење- ако Бог да и ако нам се све посрећи у Београду би требало у октобру да буде и Свјетско првенство. Трудићемо се, вриједно радити, нећемо се осрамотити - каже Тодовић.

Уз честитке за велики успјех, начелник општине наградио је Ковачевића и тренера Тодовића са по 300 КМ, које ће искористити за набавку кимона.

Вукадиновић истиче да је Горан Ковачевић велики шампион, на којег су у Фочи сви поносни, а да је новчана награда мали знак пажње.

- Одлучио сам да их наградим набавком пријеке спортске опреме и надам се да ће им то значтити у будућем раду. Горан Ковачевић је примјер доброг и квалитетног момка, који дефинитивно може да буде путоказ младим људима да треба да се боре у животу и да је успјех загарантован након труда, рада и залагања - поручио је начелник Вукадиновић.

Горан Ковачевић, велики борац из Фоче, каратиста са Даун синдромом,  освојио је прво мјесто у катама у категорији старијих сениора паракаратиста, од 35 до 49 година, на Европском шампионату у словеначком мјесту Подчетртек.

Коментари 0
Повезане вијести
Мјештани траже да се заштити природни феномен и не одлаже отпад Мјештани траже да се заштити природни феномен и не одлаже отпад
Војислав Максимовић је човјек који је имао визију и идеју Војислав Максимовић је човјек који је имао визију и идеју
Вјетар отежава гашење пожара у кањону Таре Вјетар отежава гашење пожара у кањону Таре
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 7m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 30m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 3m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 0m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 51m
    0