Foča ponosna na velikog šampiona Gorana Kovačevića

27.05.2024. 14:35
0
IZVOR: radiofoca.com

Šampion Evrope, parakaratista Goran Kovačević svima može biti inspiracija i putokaz da se životne prepreke mogu prebroditi vrijednim radom, ljubavlju i posvećenošću.

Poručio je ovo načelnik opštine Milan Vukadinović, koji je danas ugostio Gorana Kovačevića, osvajača zlatne medalje na nedavno održanom 27. Evropskom fudokan karate prvenstvu u Sloveniji. Načelnik je novčano nagradio evropskog šampiona i njegovog trenera Ljubomira Todovića, koji se takođe okitio najsjajnim odličjem u konkurenciji veterana.

Goran Kovačević priča da je put u Sloveniju bio naporan, da je bilo umora, ali da je mnogo srećan zbog osvajanja titule.

- Mnogo sam srećan, titula je došla nakon 25 godina vrijednog rada u „Ljubišnji“. Biće još medalja i pehara. Hvala opštini, načelniku i treneru Todoviću, svima se od srca zahvaljujem - rekao je Kovačević.

Trener Todović kaže da je srećan što su načelnik i opština prepoznali rad, sportske i ljudske kvalitete vrhunskog karatiste Gorana Kovačevića i što su sugrađani sa oduševljenjem pozdravili njegov rezultat.

- Posebno mi je drago da je načelnik našao vremena da primi i razgovara sa našim velikim šampionom. Mi smo odmah počeli pripreme za naredno veliko takmičenje- ako Bog da i ako nam se sve posreći u Beogradu bi trebalo u oktobru da bude i Svjetsko prvenstvo. Trudićemo se, vrijedno raditi, nećemo se osramotiti - kaže Todović.

Uz čestitke za veliki uspjeh, načelnik opštine nagradio je Kovačevića i trenera Todovića sa po 300 KM, koje će iskoristiti za nabavku kimona.

Vukadinović ističe da je Goran Kovačević veliki šampion, na kojeg su u Foči svi ponosni, a da je novčana nagrada mali znak pažnje.

- Odlučio sam da ih nagradim nabavkom prijeke sportske opreme i nadam se da će im to značtiti u budućem radu. Goran Kovačević je primjer dobrog i kvalitetnog momka, koji definitivno može da bude putokaz mladim ljudima da treba da se bore u životu i da je uspjeh zagarantovan nakon truda, rada i zalaganja - poručio je načelnik Vukadinović.

Goran Kovačević, veliki borac iz Foče, karatista sa Daun sindromom,  osvojio je prvo mjesto u katama u kategoriji starijih seniora parakaratista, od 35 do 49 godina, na Evropskom šampionatu u slovenačkom mjestu Podčetrtek.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad
Vojislav Maksimović je čovjek koji je imao viziju i ideju Vojislav Maksimović je čovjek koji je imao viziju i ideju
Vjetar otežava gašenje požara u kanjonu Tare Vjetar otežava gašenje požara u kanjonu Tare
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 22m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 45m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 18m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 15m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    13h 6m
    0