Фочански матуранти: Професори су нам помогли да постанемо бољи људи

01.06.2024. 12:43
1
ИЗВОР: srna.rs

Матуранти Средњошколског центра у Фочи истакли су да ће ђачко доба памтити по другарству и професорима који су их научили и ономе што не пише у књигама.

Шумарски техничар Марија Пејовић рекла је да остаје лијепо сјећање на професоре од којих су много научили.

- Помогли су нам за ове четири године да постанемо бољи људи - истакла је Пејовићева, која планира да се на Медицинском факултету школује за лаборанта.

Пословно-информатички техничар Жељко Зековић навео је да су доста научили о књиговодству и другим економским предметима.

- Професори Радивоје Милановић и Ленка Гаговић, који су отишли у пензију, оставили су велики утицај на нас. Такви професори се не могу поновити. Све заслуге иду њима. Наравно, у највећем сјећању остаје друштво, дружење, то остаје до краја живота - рекао је Зековић, који још размишља о одабиру факултета.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: radiofoca.com

На прославу матурске вечери из Бањалуке је у "старо јато" дошао и Влатко Чанчар, пословно-информатички техничар и одбојкаш бањалучког "Борца" и млади репрезентативац БиХ, који је три разреда школе завршио у Фочи, а четврти ванредно полагао.

- Одбојкашки пут ме је одвео у Бањалуку, али сам добио позивницу од другара да са њима прославим матурско вече и много ми је драго што ме нису заборавили - истакао је Чанчар, те додао да има у плану да упише Факултет физичког спорта и васпитања у Бањалуци.

Досадашњи ток своје каријере оцијенио је задовољавајући, а амбиције су му да постане интернационалац и да заигра одбојку и ван граница БиХ.

Гимназијалац Јаков Вуковић рекао је да је иза њих веома лијеп период и да су сви поносни што су стасали за свијет одраслих.

- У најљепшем сјећању остаје дружење, догађаји на којима смо заједно боравили, екскурзије, разна путовања, то је оно што остаје заувијек - истакао је Јаков, који планира да упише Полицијску академију.

Средњошколско образовање у Фочи ове године завршило је 140 матураната у три одјељења гимназије, по једном одјељењу пословно-информатичких, шумарских, медицинских и машинских техничара и машинаца.

Ученик генерације је гимназијалац Матија Достић.

Директор Средњошколског центра Крсто Ивановић рекао је је ријеч од бројној и дивној генерацији.

- Све вријеме су се трудили да уче, да постижу успјехе и надам се да ће наставити да раде на усавршавању интелектуалних и физичких способности - додао је Ивановић.

Велики број грађана поздравио је синоћ матуранте и честитао им улазак у ново раздобље живота.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Milan 01.06.2024. 14:57
  Niki od ovih maturanata neče ostati u Foči, pravac N.sad, Beograd , zapad bez povratka, to je tako na zalost, u selendri nema posla ni firmi, ni budućnosti, RS ostaje bez mladi
Повезане вијести
Прекид електричне енергије у Палама и Фочи Прекид електричне енергије у Палама и Фочи
Сјећање на стравично страдање јабучких Срба: 32 године тишине и туге Сјећање на стравично страдање јабучких Срба: 32 године тишине и туге
Парастос страдалим Јабучанима у уторак Парастос страдалим Јабучанима у уторак
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  21h 2m
  11
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  17h 53m
  2
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  22h 57m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  21h 44m
  4
 • Осипање у Клубу одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа
  3h 46m
  5