Fočanski maturanti: Profesori su nam pomogli da postanemo bolji ljudi

01.06.2024. 12:43
1
IZVOR: srna.rs

Maturanti Srednjoškolskog centra u Foči istakli su da će đačko doba pamtiti po drugarstvu i profesorima koji su ih naučili i onome što ne piše u knjigama.

Šumarski tehničar Marija Pejović rekla je da ostaje lijepo sjećanje na profesore od kojih su mnogo naučili.

- Pomogli su nam za ove četiri godine da postanemo bolji ljudi - istakla je Pejovićeva, koja planira da se na Medicinskom fakultetu školuje za laboranta.

Poslovno-informatički tehničar Željko Zeković naveo je da su dosta naučili o knjigovodstvu i drugim ekonomskim predmetima.

- Profesori Radivoje Milanović i Lenka Gagović, koji su otišli u penziju, ostavili su veliki uticaj na nas. Takvi profesori se ne mogu ponoviti. Sve zasluge idu njima. Naravno, u najvećem sjećanju ostaje društvo, druženje, to ostaje do kraja života - rekao je Zeković, koji još razmišlja o odabiru fakulteta.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: radiofoca.com

Na proslavu maturske večeri iz Banjaluke je u "staro jato" došao i Vlatko Čančar, poslovno-informatički tehničar i odbojkaš banjalučkog "Borca" i mladi reprezentativac BiH, koji je tri razreda škole završio u Foči, a četvrti vanredno polagao.

- Odbojkaški put me je odveo u Banjaluku, ali sam dobio pozivnicu od drugara da sa njima proslavim matursko veče i mnogo mi je drago što me nisu zaboravili - istakao je Čančar, te dodao da ima u planu da upiše Fakultet fizičkog sporta i vaspitanja u Banjaluci.

Dosadašnji tok svoje karijere ocijenio je zadovoljavajući, a ambicije su mu da postane internacionalac i da zaigra odbojku i van granica BiH.

Gimnazijalac Jakov Vuković rekao je da je iza njih veoma lijep period i da su svi ponosni što su stasali za svijet odraslih.

- U najljepšem sjećanju ostaje druženje, događaji na kojima smo zajedno boravili, ekskurzije, razna putovanja, to je ono što ostaje zauvijek - istakao je Jakov, koji planira da upiše Policijsku akademiju.

Srednjoškolsko obrazovanje u Foči ove godine završilo je 140 maturanata u tri odjeljenja gimnazije, po jednom odjeljenju poslovno-informatičkih, šumarskih, medicinskih i mašinskih tehničara i mašinaca.

Učenik generacije je gimnazijalac Matija Dostić.

Direktor Srednjoškolskog centra Krsto Ivanović rekao je je riječ od brojnoj i divnoj generaciji.

- Sve vrijeme su se trudili da uče, da postižu uspjehe i nadam se da će nastaviti da rade na usavršavanju intelektualnih i fizičkih sposobnosti - dodao je Ivanović.

Veliki broj građana pozdravio je sinoć maturante i čestitao im ulazak u novo razdoblje života.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Milan 01.06.2024. 14:57
    Niki od ovih maturanata neče ostati u Foči, pravac N.sad, Beograd , zapad bez povratka, to je tako na zalost, u selendri nema posla ni firmi, ni budućnosti, RS ostaje bez mladi
Povezane vijesti
Sa susreta prve generacije gimnazijalaca u Rogatici – Viđenje nakon 50 godina Sa susreta prve generacije gimnazijalaca u Rogatici – Viđenje nakon 50 godina
Metod bezbolnog porođaja ponovo dostupan u Univerzitetskoj bolnici Foča Metod bezbolnog porođaja ponovo dostupan u Univerzitetskoj bolnici Foča
Tražio lisičarku-našao lane: Neobičan dan Fočaka Bojana Puhalca Tražio lisičarku-našao lane: Neobičan dan Fočaka Bojana Puhalca
Najčitanije
  • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
    22h 30m
    0
  • Prevrnuo se ringišpil, ima povrijeđenih
    10h 47m
    0
  • Han Pijesak: Prva traktorijada okupila oko 20 učesnika (VIDEO)
    18h 59m
    0
  • U saobraćajnoj nesreći u Nevesinju poginula osamnaestogodišnja djevojka
    21h 1m
    0
  • Kafe “Pinki” pobjednik turnira “Koran 2024”
    23h 13m
    0