Fočanski maturanti: Profesori su nam pomogli da postanemo bolji ljudi

01.06.2024. 12:43
1
IZVOR: srna.rs

Maturanti Srednjoškolskog centra u Foči istakli su da će đačko doba pamtiti po drugarstvu i profesorima koji su ih naučili i onome što ne piše u knjigama.

Šumarski tehničar Marija Pejović rekla je da ostaje lijepo sjećanje na profesore od kojih su mnogo naučili.

- Pomogli su nam za ove četiri godine da postanemo bolji ljudi - istakla je Pejovićeva, koja planira da se na Medicinskom fakultetu školuje za laboranta.

Poslovno-informatički tehničar Željko Zeković naveo je da su dosta naučili o knjigovodstvu i drugim ekonomskim predmetima.

- Profesori Radivoje Milanović i Lenka Gagović, koji su otišli u penziju, ostavili su veliki uticaj na nas. Takvi profesori se ne mogu ponoviti. Sve zasluge idu njima. Naravno, u najvećem sjećanju ostaje društvo, druženje, to ostaje do kraja života - rekao je Zeković, koji još razmišlja o odabiru fakulteta.

 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika

Foto: radiofoca.com

Na proslavu maturske večeri iz Banjaluke je u "staro jato" došao i Vlatko Čančar, poslovno-informatički tehničar i odbojkaš banjalučkog "Borca" i mladi reprezentativac BiH, koji je tri razreda škole završio u Foči, a četvrti vanredno polagao.

- Odbojkaški put me je odveo u Banjaluku, ali sam dobio pozivnicu od drugara da sa njima proslavim matursko veče i mnogo mi je drago što me nisu zaboravili - istakao je Čančar, te dodao da ima u planu da upiše Fakultet fizičkog sporta i vaspitanja u Banjaluci.

Dosadašnji tok svoje karijere ocijenio je zadovoljavajući, a ambicije su mu da postane internacionalac i da zaigra odbojku i van granica BiH.

Gimnazijalac Jakov Vuković rekao je da je iza njih veoma lijep period i da su svi ponosni što su stasali za svijet odraslih.

- U najljepšem sjećanju ostaje druženje, događaji na kojima smo zajedno boravili, ekskurzije, razna putovanja, to je ono što ostaje zauvijek - istakao je Jakov, koji planira da upiše Policijsku akademiju.

Srednjoškolsko obrazovanje u Foči ove godine završilo je 140 maturanata u tri odjeljenja gimnazije, po jednom odjeljenju poslovno-informatičkih, šumarskih, medicinskih i mašinskih tehničara i mašinaca.

Učenik generacije je gimnazijalac Matija Dostić.

Direktor Srednjoškolskog centra Krsto Ivanović rekao je je riječ od brojnoj i divnoj generaciji.

- Sve vrijeme su se trudili da uče, da postižu uspjehe i nadam se da će nastaviti da rade na usavršavanju intelektualnih i fizičkih sposobnosti - dodao je Ivanović.

Veliki broj građana pozdravio je sinoć maturante i čestitao im ulazak u novo razdoblje života.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Milan 01.06.2024. 14:57
  Niki od ovih maturanata neče ostati u Foči, pravac N.sad, Beograd , zapad bez povratka, to je tako na zalost, u selendri nema posla ni firmi, ni budućnosti, RS ostaje bez mladi
Povezane vijesti
Prekid električne energije u Palama i Foči Prekid električne energije u Palama i Foči
Sjećanje na stravično stradanje jabučkih Srba: 32 godine tišine i tuge Sjećanje na stravično stradanje jabučkih Srba: 32 godine tišine i tuge
Parastos stradalim Jabučanima u utorak Parastos stradalim Jabučanima u utorak
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  19h 9m
  11
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  16h 0m
  2
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  21h 4m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  19h 51m
  4
 • Pale: Uhapšeni osumnjičeni za izazivanje požara
  20h 39m
  0