Фонд: Одлука о лијечењу мале Иване до краја седмице

02.12.2019. 10:40
0
ИЗВОР: RTRS

У Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Републике Српске у петак је стигла потврда да ће клиника у Паризу примити на лијечење тешко болесну трогодишњу дјевојчицу Ивану Бјелогрлић из Источног Сарајева, потврдила је директорка Фонда Јасминка Вучковић.

Вучковићева је за Еуроблиц рекла да су родитељи дјевојчице доставили предрачун, којим се потврђује да ће лијечење коштати 295.249 евра.

О Иванином даљем лијечењу сутра ће се изјаснити стручна комисија, а коначну одлуку ће, како је и прописано, донијети Управни одбор Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Републике Српске.

Вучковићева је рекла да је упозната с током Иваниног лијечења, да се дјевојчица већ годину дана лијечи у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске и да с мајком борави у Родитељској кући у Бањалуци.

Она каже да је разговарала са Иванином мајком и објаснила јој каква је процедура.

- Објаснила сам јој да треба да поднесе захтјев и достави документацију и да ћемо потом одлучити у најкраћем могућем року. У петак је документација комплетирана, те је омогућено да се о Иванином даљем лијечењу одлучује у складу са прописима по којима ради Фонд солидарности - појаснила је Вучковићева.

Додала је да она ни у једном, па ни у овом случају, не може унапријед рећи каква ће бити одлука.

- Никоме ко достави захтјев не могу унапријед рећи "то ће бити ријешено". Одлуку не доносим ја, комплетну медицинску документацију анализира стручна комисија и даје приједлог за даље лијечење, а након тога Управни одбор на основу комплетне документације доноси одлуку. Надам се да ће, ако све буде текло по плану, УО одлуку донијети до краја ове седмице - истакла је Вучковићева.

Подсјећамо, трогодишњој Ивани Бјелогрилић у септембру прошле године дијагностификован је карцином бубрега, након чега су у здравственим установама у Бањалуци и Београду услиједиле операција, те хемотерапија зрачењем, али су најновији прегледи показали да се болест проширила и захтијева даље лијечење.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Затворенике нема ко да лијечи Затворенике нема ко да лијечи
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 22m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 27m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 55m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 29m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 35m
    0