Французи се уплашили да Руси не узму ДНК Макрона

11.02.2022. 13:27
0
ИЗВОР: politika.rs

Предсједник Француске Емануел Макрон одбио је захтјев Кремља да уради руски тест на ковид-19 пред састанак са руским лидером Владимиром Путином, и због тога је морао да држи дистанцу током сусрета, рекли су за агенцију Ројтерс два извора из Макроновог окружења.

Двојица предсједника су у понедјељак у Москви разговарали о украјинској кризи, а свима је пало у очи да су сједили на супротним крајевима огромног стола дугог четири метра.

Поједине дипломате сугерисале су да је Путин можда желио да пошаље дипломатску поруку, али два извора упозната са здравственим протоколом француског предсједника рекли су британској агенцији да је Макрон имао избор - или да прихвати PCR тест који би урадиле руске власти и да му буде дозвољено да се приближи Путину или да одбије и да се придржава строге дистанце.

- Нисмо могли да прихватимо да се они домогну предсједниковог ДНК - рекао је један од извора, пренио је Танјуг.

Кремљ није одговорио на захтјев Ројтерса за коментар ових тврдњи.

Други извор из Макроновог окружења потврдио је да је предсједник Француске одбио да уради руски PCR тест и навео да је Макрон умјесто тога урадио француски PCR тест прије поласка и антигенски тест у Русији, који је урадио његов љекар.

- Руси су нам рекли да Путин треба да буде у строгом здравственом мјехуру - рекао је извор.

Гардијан наводи да је у четвртак, три дана након што су се састали Макрон и Путин, руски лидер примио казахстанског предсједника Касима-Зyомарта Токајева, да се са њим руковао и да су сједили близу, одвојени само малим столом.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“ Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“
Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    12h 41m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    11h 36m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    6h 24m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    7h 30m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    15h 58m
    0