ФУП: Приведено око 40 особа које су подржавале Сулејмановића

12.08.2023. 20:08
0
ИЗВОР: buka.com

ФУП ће у сарадњи са надлежним тужилаштвом почети поступак лоцирања и документовања свих појединаца који су својим објавама ширили мржњу, давали подршку, величали убиство и убицу, и то не само на Инстаграму већ и на свим другим друштвеним мрежама

До сада је ухапшено око 40 особа које су током лајв преноса на Инстаграму подржавали помахниталог убицу Нермина Сулејмановића који је крвавом походу брутално убио три особе - невјенчану супругу Н.Х., те Џ.O. и Д.О., оца и сина, који су турски држављани.

Рањени су полицајац Х.К. и грађанин Н.П., као и Х.О., супруга Џ.О. Према посљедњим информацијама, Х.О. се  налази у тешком стању.

Помахнитали убица Сулејмановић је уживо преносио свирепо убиство невјенчане супруге. Још више застрашујуће је било то да су га бројни људи подржавали.

Како је за Аваз рекао Рамо Исак, министар унутрашњих послова Федерације Босне и Херцеговине, проводе се активности на евидентирању појединаца.

- Директор ФУП-а информисао ме да одсјек за Cyber криминал ФУП-а већ проводи активности које се односе на евидентирање особа које су на друштвеним мрежама подржавале и величале убиство и убицу - рекао је Исак.

Из извора блиских истрази Аваз сазнаје да ће ФУП у сарадњи са надлежним тужилаштвом почети поступак лоцирања и документовања свих појединаца који су својим објавама ширили мржњу, давали подршку, величали убиство и убицу, и то не само на Инстаграму већ и на свим другим друштвеним мрежама.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 12m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 16m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 9m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    14h 0m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    22h 6m
    0