FUP: Privedeno oko 40 osoba koje su podržavale Sulejmanovića

12.08.2023. 20:08
0
IZVOR: buka.com

FUP će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom početi postupak lociranja i dokumentovanja svih pojedinaca koji su svojim objavama širili mržnju, davali podršku, veličali ubistvo i ubicu, i to ne samo na Instagramu već i na svim drugim društvenim mrežama

Do sada je uhapšeno oko 40 osoba koje su tokom lajv prenosa na Instagramu podržavali pomahnitalog ubicu Nermina Sulejmanovića koji je krvavom pohodu brutalno ubio tri osobe - nevjenčanu suprugu N.H., te Dž.O. i D.O., oca i sina, koji su turski državljani.

Ranjeni su policajac H.K. i građanin N.P., kao i H.O., supruga Dž.O. Prema posljednjim informacijama, H.O. se  nalazi u teškom stanju.

Pomahnitali ubica Sulejmanović je uživo prenosio svirepo ubistvo nevjenčane supruge. Još više zastrašujuće je bilo to da su ga brojni ljudi podržavali.

Kako je za Avaz rekao Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, provode se aktivnosti na evidentiranju pojedinaca.

- Direktor FUP-a informisao me da odsjek za Cyber kriminal FUP-a već provodi aktivnosti koje se odnose na evidentiranje osoba koje su na društvenim mrežama podržavale i veličale ubistvo i ubicu - rekao je Isak.

Iz izvora bliskih istrazi Avaz saznaje da će FUP u saradnji sa nadležnim tužilaštvom početi postupak lociranja i dokumentovanja svih pojedinaca koji su svojim objavama širili mržnju, davali podršku, veličali ubistvo i ubicu, i to ne samo na Instagramu već i na svim drugim društvenim mrežama.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet
Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    4h 25m
    0
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    7h 11m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    6h 44m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    9h 51m
    1
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    21h 40m
    0