Гачанка Милица Рончевић међу 74 најбоља студента ФБиХ

26.12.2022. 11:13
3
ИЗВОР: katera.news

Милица Рончевић из Гацка, прошлогодишња  добитница Ректорове награде за изврсност у студирању Свеучилишта у Мостару, као и Деканове награде Грађевинског факултета у Мостар, проглашена је једном од најбољих студената у ФБиХ.

Она је, као и осталих 73 најбољих студената у ФБиХ, на пригодној свечаности у Мостару награђена признањем и једнократном новчаном наградом за успјехе остварене у академској 2021/2022. години.

Милица, студент прве године дипломског студија општег смјера Факултета грађевинарства, архитектуре и геодезија Свеучилишта у Мостару, је и ове године добитница Деканове награде, сада за најбољи просјек постигнут на трећој години преддипломског студија грађевинарства.

Како каже, ова признања су за њу јако значајна и представљају вид сатисфакције за цјелокупно школовање.

- Велика ми је част и задовољство бити и ове године најбољи студент године, те опет добити Деканову награду. Оно што ме заиста посебно радује је чињеница да сам сада на неки начин комплетирала признања и награде које један студент наше земље може добити у току свог академског образовања. Бити добиница награде за најбољег студента факултета и на тај начин се уврстити међу 74 најбоља студента у ФБиХ заиста је велика част – рекла је она и додала да јој ова признања дају вјетар у леђа и мотивишу је да се настави трудити и радити на сваком аспекту свог образовања.

Наглашава да је за овакве резултате и успјех заслужан континуиран рад и труд.

- Сматрам да уколико постоји жеља и љубав према ономе што се ради, не постоји препрека коју није могуће прећи. Свакако да је јако битна и подршка породице и блиских људи, за коју могу рећи да сам је несебично имала. Желим посебно да се захвалим својим родитељима, без којих ово сигурно не би било могуће - објаснила је она.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Милица је овог мјесеца завршила преддипломске студије грађевинарства, те стекла звање инжењера грађевинарства. Тренутно похађа прву годину дипломског студија грађевинарства на Факултету грађевинарства, архитектуре и геодезија Свеучилишта у Мостару (општи смјер), а како наводи, након тога жели наставити своје академско усавршавање уписивањем докторских студија.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Miroslav 28.12.2022. 17:36
    Ma bježi djete i nezanosi se puno čemu sve to. Ja sam imao 10.00 na masteru a9.29 na prvom ciklusu pa ništa. Nema u BiH sreće. Kakvo studiranje završite te srednje i bježi u dojčland
  • Generic placeholder image
    Nemanja 26.12.2022. 13:39
    Najpametnija i naljepsa. Bravo
  • Generic placeholder image
    voxpopuli 26.12.2022. 12:56

    I najljepša.
Повезане вијести
У Гацку 28, а у Билећи двије пријаве штете након зељотреса У Гацку 28, а у Билећи двије пријаве штете након зељотреса
Огромна стијена се докотрљала до породичне куће у Гацку Огромна стијена се докотрљала до породичне куће у Гацку
Одбојкашице из Гацка освојиле Куп БиХ Одбојкашице из Гацка освојиле Куп БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    15h 21m
    0
  • Крађа у Палама
    13h 39m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    10h 6m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    12h 54m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    6h 15m
    0