Гаговић: Уклањање табле - једностран и непримјерен поступак који не доприносе помирењу

13.07.2023. 15:36
4
ИЗВОР: srna.rs

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић изјавио је данас Срни да је истина само једна и од ње се не може побјећи, тако да је некоректна реакција кантоналних власти Сарајева да једнострано и непримјерено уклоне таблу са натписом "Добродошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево".

- Овакви једнострани поступци сигурно неће допринијети помирењу ни суживоту, јер истина је само једна - рекао је Гаговић.

Према његовим ријечима, сарајевске власти требало ја претходно да обавијесте да се не слажу са ситуацијом на међуентитетској линији, као ни о локацији за постављање табле, а не да се накнадно појави неочекивани проблем, па да се политичка ситуација додатно заоштрава.

Кантоналне власти у Сарајеву јутрос су уклониле једну од табли са натписом "Добродошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево", након што је наводно установљено да се налази на подручју Федерације БиХ.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Hahqha 14.07.2023. 13:04
    A pomirenju doprinosi postavljanje tabli sa neistinom napisanom. Stidite se. Treba vam svima zabraniti da se bavite politikom i da uzimate pare od drzave protiv koje radite! Jedino kod nas ima da je ministar u vladi protiv drzave od koje dobija pare. Fuj.
  • Generic placeholder image
    Sale 13.07.2023. 21:28
    Prognani Sarajlija u potpunosti se slazem sa tobom
  • Generic placeholder image
    Prognani Sarajlija 13.07.2023. 18:39
    Srbi zaista previse cute.Najzalosnije od svega je sto smo nakon strasnog stradanja i egzodusa dopustili da oni koji su pucali na nas, samozvani "napaceni narod" sa ogromnim brojem zatvora gdje su svoje kosti ostavili mnogi Srbi, se naseljavaju u nas grad Srpsko Sarajevo.Nastavili se ovako za kratko vrijeme cemo dozivjeti istu sudbinu kao u sarajevu od aprila 1992 do maja 1996.
  • Generic placeholder image
    Исељени Сарајлија 13.07.2023. 17:00
    Милановић у Дервенти, па ратни оркестар тзв. армије БиХ у Бања Луци, па сад још федералне власти уклањају таблу на територији Источног Сарајева. А, Срби ћуте... Одавно ми не постојимо само нам нико још није рекао да нас нема.
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    18h 19m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 15m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    17h 19m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    14h 12m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    16h 9m
    0