Gagović: Uklanjanje table - jednostran i neprimjeren postupak koji ne doprinose pomirenju

13.07.2023. 15:36
4
IZVOR: srna.rs

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović izjavio je danas Srni da je istina samo jedna i od nje se ne može pobjeći, tako da je nekorektna reakcija kantonalnih vlasti Sarajeva da jednostrano i neprimjereno uklone tablu sa natpisom "Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo".

- Ovakvi jednostrani postupci sigurno neće doprinijeti pomirenju ni suživotu, jer istina je samo jedna - rekao je Gagović.

Prema njegovim riječima, sarajevske vlasti trebalo ja prethodno da obavijeste da se ne slažu sa situacijom na međuentitetskoj liniji, kao ni o lokaciji za postavljanje table, a ne da se naknadno pojavi neočekivani problem, pa da se politička situacija dodatno zaoštrava.

Kantonalne vlasti u Sarajevu jutros su uklonile jednu od tabli sa natpisom "Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", nakon što je navodno ustanovljeno da se nalazi na području Federacije BiH.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Hahqha 14.07.2023. 13:04
    A pomirenju doprinosi postavljanje tabli sa neistinom napisanom. Stidite se. Treba vam svima zabraniti da se bavite politikom i da uzimate pare od drzave protiv koje radite! Jedino kod nas ima da je ministar u vladi protiv drzave od koje dobija pare. Fuj.
  • Generic placeholder image
    Sale 13.07.2023. 21:28
    Prognani Sarajlija u potpunosti se slazem sa tobom
  • Generic placeholder image
    Prognani Sarajlija 13.07.2023. 18:39
    Srbi zaista previse cute.Najzalosnije od svega je sto smo nakon strasnog stradanja i egzodusa dopustili da oni koji su pucali na nas, samozvani "napaceni narod" sa ogromnim brojem zatvora gdje su svoje kosti ostavili mnogi Srbi, se naseljavaju u nas grad Srpsko Sarajevo.Nastavili se ovako za kratko vrijeme cemo dozivjeti istu sudbinu kao u sarajevu od aprila 1992 do maja 1996.
  • Generic placeholder image
    Iseljeni Sarajlija 13.07.2023. 17:00
    Milanović u Derventi, pa ratni orkestar tzv. armije BiH u Banja Luci, pa sad još federalne vlasti uklanjaju tablu na teritoriji Istočnog Sarajeva. A, Srbi ćute... Odavno mi ne postojimo samo nam niko još nije rekao da nas nema.
Povezane vijesti
U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    7h 2m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    7h 19m
    2
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    21h 56m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    7h 55m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    6h 24m
    0