Гардисти траже одговорност од носиоца власти у Републици Српској и БиХ

26.03.2023. 14:01
4
ИЗВОР: katera.news

Саопшење Удружења гардиста Прве гардијске моторизоване бригаде Главног штаба Војске Републике Српске поводом Милановићеве посјете Дервенти уочи обиљежавања 31 године од злочина над Србима у Сијековцу, који су починиле оружане снаге из Хрватске и паравојне муслиманско-хрватске јединице из БиХ, преносимо у цјелости.

- Удружење гардиста Прве гардијске моторизоване бригаде Главног штаба Војске Републике Српске најоштрије осуђује и захтијева одговорност свих оних који су дозволили да се јуче у Дервенти велича усташко-фашистичка идеологија, агресија и ратни злочини које је починила Војска Републике Хрватске у својој агресији на овај дио Републике Српске и да се велича бригада ХВО-а чији су припадници починили језиве злочине над српским становништвом у Посавини.

Питамо се, да ли је могуће да се ово деси било гдје осим код нас? Питамо се, ко нас преставља и ко одлучује о интересима и судбини српског народа и Републике Српске у цјелини када се дешавају и дозвољавају овакви скандалозни, и по српски народ увредљиви догађаји? Памтимо да су институције Републике Хрватске забраниле предсједнику Републике Србије Александру Вучићу да посјети Јасеновац, највеће стратиште српског народа, положи цвијеће и ода почаст жртвама фашистичког терора из Другог свјетског рата. Подсјећамо да је фашистичка идеологија коју је кроз два протекла рата усвојила и његовала Хрватска нанијела огромно зло Српском народу на простору НДХ, а у протеклом рату на простору Хрватске и БиХ, и од које је страдало много недужних људи.

Гардисти Војске Републике Српске, синови Српске, позивају на одговорност све носиоце власти у Републици Српској и БиХ који су својим поступцима омогућили да се у Дервенти велича злочин, усташство, подстрекава и шири мржња према српском народу и Републици Српској и захтијевамо одговоре ко је, скривајући од очију јавности, организовао ову посјету са оваквим антисрпским садржајем. Захтијевамо и оставке најодговорнијих носилаца власти у Републици Српској, укључујући министра унутрашњих послова чије је министарство непосредно обезбјеђивало овај догађај.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Не с.р.те ! 02.08.2023. 10:21
    Гардисти драги, да ли сте нормални или се само правите будале или сте безобзирно одвратни? Велика већина вас је гласала за онога и његову политику који је Милановића примао у своје дворе, који је и послије отишао Милановићу на ноге у његове дворе.
    Сад ви ко бајаги позивате некога непознатог на одговорност. Не с.р.те , матере вам!
  • Generic placeholder image
    Muki 28.03.2023. 19:03
    Kakvi crni gardisti, to sve kurtoni sto su i u ratu guzicu izvlacili. Pravi borci su sklonjeni nema ih nigdje.
  • Generic placeholder image
    Leo 26.03.2023. 23:59
    Otkud vam pravo da udarate na lijepu Bajazitovu..Smenjuj Baja ...da se zna ko je baja
  • Generic placeholder image
    merc 26.03.2023. 17:08
    ti koji su to dozvolili mi srbi smo ih birali
Повезане вијести
Службена иницијатива за сазивање Сабора Републике Српске Службена иницијатива за сазивање Сабора Републике Српске
Замућена вода на подручју Трнова Замућена вода на подручју Трнова
Огласила се београдска школа у којој је тинејџерка посјекла ученика и наставницу Огласила се београдска школа у којој је тинејџерка посјекла ученика и наставницу
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    16h 19m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 21m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    13h 14m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    13h 19m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    12h 22m
    1