Gardisti traže odgovornost od nosioca vlasti u Republici Srpskoj i BiH

26.03.2023. 14:01
4
IZVOR: katera.news

Saopšenje Udruženja gardista Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske povodom Milanovićeve posjete Derventi uoči obilježavanja 31 godine od zločina nad Srbima u Sijekovcu, koji su počinile oružane snage iz Hrvatske i paravojne muslimansko-hrvatske jedinice iz BiH, prenosimo u cjelosti.

- Udruženje gardista Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske najoštrije osuđuje i zahtijeva odgovornost svih onih koji su dozvolili da se juče u Derventi veliča ustaško-fašistička ideologija, agresija i ratni zločini koje je počinila Vojska Republike Hrvatske u svojoj agresiji na ovaj dio Republike Srpske i da se veliča brigada HVO-a čiji su pripadnici počinili jezive zločine nad srpskim stanovništvom u Posavini.

Pitamo se, da li je moguće da se ovo desi bilo gdje osim kod nas? Pitamo se, ko nas prestavlja i ko odlučuje o interesima i sudbini srpskog naroda i Republike Srpske u cjelini kada se dešavaju i dozvoljavaju ovakvi skandalozni, i po srpski narod uvredljivi događaji? Pamtimo da su institucije Republike Hrvatske zabranile predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da posjeti Jasenovac, najveće stratište srpskog naroda, položi cvijeće i oda počast žrtvama fašističkog terora iz Drugog svjetskog rata. Podsjećamo da je fašistička ideologija koju je kroz dva protekla rata usvojila i njegovala Hrvatska nanijela ogromno zlo Srpskom narodu na prostoru NDH, a u proteklom ratu na prostoru Hrvatske i BiH, i od koje je stradalo mnogo nedužnih ljudi.

Gardisti Vojske Republike Srpske, sinovi Srpske, pozivaju na odgovornost sve nosioce vlasti u Republici Srpskoj i BiH koji su svojim postupcima omogućili da se u Derventi veliča zločin, ustašstvo, podstrekava i širi mržnja prema srpskom narodu i Republici Srpskoj i zahtijevamo odgovore ko je, skrivajući od očiju javnosti, organizovao ovu posjetu sa ovakvim antisrpskim sadržajem. Zahtijevamo i ostavke najodgovornijih nosilaca vlasti u Republici Srpskoj, uključujući ministra unutrašnjih poslova čije je ministarstvo neposredno obezbjeđivalo ovaj događaj.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Ne s.r.te ! 02.08.2023. 10:21
    Gardisti dragi, da li ste normalni ili se samo pravite budale ili ste bezobzirno odvratni? Velika većina vas je glasala za onoga i njegovu politiku koji je Milanovića primao u svoje dvore, koji je i poslije otišao Milanoviću na noge u njegove dvore.
    Sad vi ko bajagi pozivate nekoga nepoznatog na odgovornost. Ne s.r.te , matere vam!
  • Generic placeholder image
    Muki 28.03.2023. 19:03
    Kakvi crni gardisti, to sve kurtoni sto su i u ratu guzicu izvlacili. Pravi borci su sklonjeni nema ih nigdje.
  • Generic placeholder image
    Leo 26.03.2023. 23:59
    Otkud vam pravo da udarate na lijepu Bajazitovu..Smenjuj Baja ...da se zna ko je baja
  • Generic placeholder image
    merc 26.03.2023. 17:08
    ti koji su to dozvolili mi srbi smo ih birali
Povezane vijesti
Službena inicijativa za sazivanje Sabora Republike Srpske Službena inicijativa za sazivanje Sabora Republike Srpske
Zamućena voda na području Trnova Zamućena voda na području Trnova
Oglasila se beogradska škola u kojoj je tinejdžerka posjekla učenika i nastavnicu Oglasila se beogradska škola u kojoj je tinejdžerka posjekla učenika i nastavnicu
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 49m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 56m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    17h 38m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    12h 16m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 48m
    0