Гашановић наградио припаднике ГСС-а који су учествовали у спасилачкој мисији у Турској

09.03.2023. 17:29
1
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић организовао је пријем за припаднике ГСС Источни Стари Град, који су учествовали у спасилачкој мисији уТурској, након разорних земљотреса.

Чланови ГСС-а информисали су начелника о активностима које су проводили у Турској.

- Заиста смо поносни на момке који су одговорили овом задатку, али и на нашу локалну заједницу која иако мала успијева да организује овакву службу која може да буде на помоћи било када и било гдје. Нама је била част што су свој задатак обавили тако професионално и што су се вратили кући без проблема по здравље - рекао је начелник Гашановић.

Током пријема припадници ове службе указали су да се искуство из Турске не може ријечима описати, јер је ситуација била хаотична све вријеме, али да су дали свој максимум приликом потраге и пружања помоћи при проналаску настардалих и спасавању живих људи испод рушевина, наведено је на страници општине Источни Стари Град.

- Момци су се одазвали спасилачкој мисији, а оно што је било најважније јесте заштита живота и здравља наших спасилаца и потражног пса током њиховог ангажмана у Турској - нагласио је начелник Горске службе спасавања Саша Клепић.

Члановима су уручене пригодне награде за рад и залагање за учешће у спасилачкој мисији.

Након пријема, одржан је и састанак чланства Горске службе спасавања и начелника Гашановића поводом годишњице од оснивања ове службе.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Komsija 09.03.2023. 20:38
    Bojo.. kako ljubav, kako cerkica? :)
Повезане вијести
Бојо Гашановић остаје начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић остаје начелник општине Источни Стари Град
Пријем за Ану Мочевић, најуспјешнијег студента Економског факултета Пријем за Ану Мочевић, најуспјешнијег студента Економског факултета
Пријем за ученике основних школа из Источне Илиџе који путују на грчко острво Крф (ФОТО) Пријем за ученике основних школа из Источне Илиџе који путују на грчко острво Крф (ФОТО)
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    19h 50m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    19h 52m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    16h 4m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    18h 55m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    18h 49m
    0