Гашановић наградио припаднике ГСС-а који су учествовали у спасилачкој мисији у Турској

09.03.2023. 17:29
1
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић организовао је пријем за припаднике ГСС Источни Стари Град, који су учествовали у спасилачкој мисији уТурској, након разорних земљотреса.

Чланови ГСС-а информисали су начелника о активностима које су проводили у Турској.

- Заиста смо поносни на момке који су одговорили овом задатку, али и на нашу локалну заједницу која иако мала успијева да организује овакву службу која може да буде на помоћи било када и било гдје. Нама је била част што су свој задатак обавили тако професионално и што су се вратили кући без проблема по здравље - рекао је начелник Гашановић.

Током пријема припадници ове службе указали су да се искуство из Турске не може ријечима описати, јер је ситуација била хаотична све вријеме, али да су дали свој максимум приликом потраге и пружања помоћи при проналаску настардалих и спасавању живих људи испод рушевина, наведено је на страници општине Источни Стари Град.

- Момци су се одазвали спасилачкој мисији, а оно што је било најважније јесте заштита живота и здравља наших спасилаца и потражног пса током њиховог ангажмана у Турској - нагласио је начелник Горске службе спасавања Саша Клепић.

Члановима су уручене пригодне награде за рад и залагање за учешће у спасилачкој мисији.

Након пријема, одржан је и састанак чланства Горске службе спасавања и начелника Гашановића поводом годишњице од оснивања ове службе.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Komsija 09.03.2023. 20:38
    Bojo.. kako ljubav, kako cerkica? :)
Повезане вијести
Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе! Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
Пријем за дјечаке и тренере из Школе фудбала “Танго”, побједнике купа у Норвешкој Пријем за дјечаке и тренере из Школе фудбала “Танго”, побједнике купа у Норвешкој
Дан жалости због погибије дјетета и мајке Дан жалости због погибије дјетета и мајке
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 55m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 54m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 30m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 51m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 34m
    9