Гашановић наградио припаднике ГСС-а који су учествовали у спасилачкој мисији у Турској

09.03.2023. 17:29
1
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић организовао је пријем за припаднике ГСС Источни Стари Град, који су учествовали у спасилачкој мисији уТурској, након разорних земљотреса.

Чланови ГСС-а информисали су начелника о активностима које су проводили у Турској.

- Заиста смо поносни на момке који су одговорили овом задатку, али и на нашу локалну заједницу која иако мала успијева да организује овакву службу која може да буде на помоћи било када и било гдје. Нама је била част што су свој задатак обавили тако професионално и што су се вратили кући без проблема по здравље - рекао је начелник Гашановић.

Током пријема припадници ове службе указали су да се искуство из Турске не може ријечима описати, јер је ситуација била хаотична све вријеме, али да су дали свој максимум приликом потраге и пружања помоћи при проналаску настардалих и спасавању живих људи испод рушевина, наведено је на страници општине Источни Стари Град.

- Момци су се одазвали спасилачкој мисији, а оно што је било најважније јесте заштита живота и здравља наших спасилаца и потражног пса током њиховог ангажмана у Турској - нагласио је начелник Горске службе спасавања Саша Клепић.

Члановима су уручене пригодне награде за рад и залагање за учешће у спасилачкој мисији.

Након пријема, одржан је и састанак чланства Горске службе спасавања и начелника Гашановића поводом годишњице од оснивања ове службе.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Komsija 09.03.2023. 20:38
  Bojo.. kako ljubav, kako cerkica? :)
Повезане вијести
Пријем за дјечаке и тренере из Школе фудбала “Танго”, побједнике купа у Норвешкој Пријем за дјечаке и тренере из Школе фудбала “Танго”, побједнике купа у Норвешкој
Дан жалости због погибије дјетета и мајке Дан жалости због погибије дјетета и мајке
Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уприличио новогодишњи пријем за новинаре (ФОТО) Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уприличио новогодишњи пријем за новинаре (Ф...
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  16h 41m
  1
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  12h 48m
  0
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  6h 27m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  14h 31m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  12h 36m
  16