Gašanović nagradio pripadnike GSS-a koji su učestvovali u spasilačkoj misiji u Turskoj

09.03.2023. 17:29
1
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović organizovao je prijem za pripadnike GSS Istočni Stari Grad, koji su učestvovali u spasilačkoj misiji uTurskoj, nakon razornih zemljotresa.

Članovi GSS-a informisali su načelnika o aktivnostima koje su provodili u Turskoj.

- Zaista smo ponosni na momke koji su odgovorili ovom zadatku, ali i na našu lokalnu zajednicu koja iako mala uspijeva da organizuje ovakvu službu koja može da bude na pomoći bilo kada i bilo gdje. Nama je bila čast što su svoj zadatak obavili tako profesionalno i što su se vratili kući bez problema po zdravlje - rekao je načelnik Gašanović.

Tokom prijema pripadnici ove službe ukazali su da se iskustvo iz Turske ne može riječima opisati, jer je situacija bila haotična sve vrijeme, ali da su dali svoj maksimum prilikom potrage i pružanja pomoći pri pronalasku nastardalih i spasavanju živih ljudi ispod ruševina, navedeno je na stranici opštine Istočni Stari Grad.

- Momci su se odazvali spasilačkoj misiji, a ono što je bilo najvažnije jeste zaštita života i zdravlja naših spasilaca i potražnog psa tokom njihovog angažmana u Turskoj - naglasio je načelnik Gorske službe spasavanja Saša Klepić.

Članovima su uručene prigodne nagrade za rad i zalaganje za učešće u spasilačkoj misiji.

Nakon prijema, održan je i sastanak članstva Gorske službe spasavanja i načelnika Gašanovića povodom godišnjice od osnivanja ove službe.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Komsija 09.03.2023. 20:38
  Bojo.. kako ljubav, kako cerkica? :)
Povezane vijesti
Prijem za futsalere „Željeznice“ u opštini Trnovo Prijem za futsalere „Željeznice“ u opštini Trnovo
Prijem za osnovce iz Istočne Ilidže koji su osvojili prvo mjesto na republičkom takmičenju u fudbalu (FOTO) Prijem za osnovce iz Istočne Ilidže koji su osvojili prvo mjesto na republičkom takmičenju ...
Prijem za mlade džudiste Lazara Ždrala i Uroša Mačara iz Džudo kluba „Randori“ Prijem za mlade džudiste Lazara Ždrala i Uroša Mačara iz Džudo kluba „Randori“
Najčitanije
 • Dimljeni kozji delikates sir Marka Nikolića iz Sokoca (FOTO)
  22h 52m
  0
 • U sudaru autobusa i automobila povrijeđeno desetoro djece
  5h 42m
  1
 • Radnici Srpske zbog dugova ostali bez osiguranja
  9h 47m
  0
 • Anđela Vuković na papiru oživljava likove iz književnih djela (FOTO)
  8h 48m
  0
 • Služen parastos za 24 svirepo ubijena srpska civila
  6h 27m
  2