Gašanović nagradio pripadnike GSS-a koji su učestvovali u spasilačkoj misiji u Turskoj

09.03.2023. 17:29
1
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović organizovao je prijem za pripadnike GSS Istočni Stari Grad, koji su učestvovali u spasilačkoj misiji uTurskoj, nakon razornih zemljotresa.

Članovi GSS-a informisali su načelnika o aktivnostima koje su provodili u Turskoj.

- Zaista smo ponosni na momke koji su odgovorili ovom zadatku, ali i na našu lokalnu zajednicu koja iako mala uspijeva da organizuje ovakvu službu koja može da bude na pomoći bilo kada i bilo gdje. Nama je bila čast što su svoj zadatak obavili tako profesionalno i što su se vratili kući bez problema po zdravlje - rekao je načelnik Gašanović.

Tokom prijema pripadnici ove službe ukazali su da se iskustvo iz Turske ne može riječima opisati, jer je situacija bila haotična sve vrijeme, ali da su dali svoj maksimum prilikom potrage i pružanja pomoći pri pronalasku nastardalih i spasavanju živih ljudi ispod ruševina, navedeno je na stranici opštine Istočni Stari Grad.

- Momci su se odazvali spasilačkoj misiji, a ono što je bilo najvažnije jeste zaštita života i zdravlja naših spasilaca i potražnog psa tokom njihovog angažmana u Turskoj - naglasio je načelnik Gorske službe spasavanja Saša Klepić.

Članovima su uručene prigodne nagrade za rad i zalaganje za učešće u spasilačkoj misiji.

Nakon prijema, održan je i sastanak članstva Gorske službe spasavanja i načelnika Gašanovića povodom godišnjice od osnivanja ove službe.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Komsija 09.03.2023. 20:38
  Bojo.. kako ljubav, kako cerkica? :)
Povezane vijesti
Dan žalosti zbog pogibije djeteta i majke Dan žalosti zbog pogibije djeteta i majke
Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upriličio novogodišnji prijem za novinare (FOTO) Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upriličio novogodišnji prijem za novinare (F...
Božović ugostio pobjednike takmičenja u poznavanju Crvenog krsta Božović ugostio pobjednike takmičenja u poznavanju Crvenog krsta
Najčitanije
 • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
  11h 15m
  7
 • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
  11h 20m
  1
 • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
  12h 12m
  0
 • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
  12h 26m
  0
 • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
  23h 15m
  0