Гашић: Државну земљу продајемо да унаприједимо туризам на Јахорини

12.11.2021. 15:39
0
ИЗВОР: Катера

Министар трговине и туризма у Влади Републике Српске Сузана Гашић рекла је у изјави за Новинску агенцију СРНА да је продаја државног земљишта у власништву Републике Српске на Јахорини важна за унапређење туризма на овом подручју.

Гашићева је истакла да је то земљиште дио реализације Регулационог плана посебног подручја Јахорина, које су донијеле локалне власти, а циљ свега тога је унапређење туризма.

  • Влада Републике Српске распродаје државно земљиште на Јахорини
    09.11.2021. 19:21

    Влада Републике Српске ових дана је један од највећих трговаца земљиштем на Јахорини, а за укупно 620 квадрата земље од купаца ће наплатили 260.400 марака, односно 420 марака по квадрату.Највиш...

Источно Сарајево
Влада Републике Српске распродаје државно земљиште на Јахорини

Она је додала да све парцеле у власништву Републике Српске, а које су биле предмет продаје, те оне чија ће се продаја разматрати у наредном периоду, продају у сврху комплетирања грађевинских парцела и изградње или доградње угоститељских објеката и садржаја на Јахорини.

Гашићева каже да су сви купци државног земљишта су власници и одређених некретнина и парцела на Јахорини, према којима је регулационим планом предвиђено проширење на парцеле у власништву Републике Српске, ради доградње постојећих или изградње нових објеката.

Министарка додаје да циљ продаје ове земље није остваривање прихода по основу продаје земљишта на Јахорини, него развој постојеће туристичко-угоститељске понуде на Јахорини.

Слика

Пројекат будућег хотела "Партизан"/Фото: Capital

Подсјећамо, Влада Републике Српске преко Угоститељског сервиса уложила је око 20 милиона КМ на реконструкцију и адаптацију хотела "Рајска долина", у којем одсједају највиши званичници Републике Српске и гости из региона, док има у плану реконструкцију још два објекта на Јахорини.

Премијер Српске Радован Вишковић недавно је у Источном Сарајеву изјавио да је боље да Влада Републике Српске реновира хотеле "Партизан" и павиљон у спортском центру на Јахорини, "него неко други".

Према ранијим најавама и писању портала Capital, Влада Републике Српске намјерава уложити 6,5 милиона КМ за изградњу смјештајног павиљона и око 7 милиона КМ за реновирање и доградњу бившег дома "Партизан" на Јахорини. 

Коментари 0
Повезане вијести
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    1h 55m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    19h 38m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    20h 53m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    13h 55m
    5
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    21h 29m
    0