Gašić: Državnu zemlju prodajemo da unaprijedimo turizam na Jahorini

12.11.2021. 15:39
0
IZVOR: Katera

Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Suzana Gašić rekla je u izjavi za Novinsku agenciju SRNA da je prodaja državnog zemljišta u vlasništvu Republike Srpske na Jahorini važna za unapređenje turizma na ovom području.

Gašićeva je istakla da je to zemljište dio realizacije Regulacionog plana posebnog područja Jahorina, koje su donijele lokalne vlasti, a cilj svega toga je unapređenje turizma.

  • Vlada Republike Srpske rasprodaje državno zemljište na Jahorini
    09.11.2021. 19:21

    Vlada Republike Srpske ovih dana je jedan od najvećih trgovaca zemljištem na Jahorini, a za ukupno 620 kvadrata zemlje od kupaca će naplatili 260.400 maraka, odnosno 420 maraka po kvadratu.Najviš...

Istočno Sarajevo
Vlada Republike Srpske rasprodaje državno zemljište na Jahorini

Ona je dodala da sve parcele u vlasništvu Republike Srpske, a koje su bile predmet prodaje, te one čija će se prodaja razmatrati u narednom periodu, prodaju u svrhu kompletiranja građevinskih parcela i izgradnje ili dogradnje ugostiteljskih objekata i sadržaja na Jahorini.

Gašićeva kaže da su svi kupci državnog zemljišta su vlasnici i određenih nekretnina i parcela na Jahorini, prema kojima je regulacionim planom predviđeno proširenje na parcele u vlasništvu Republike Srpske, radi dogradnje postojećih ili izgradnje novih objekata.

Ministarka dodaje da cilj prodaje ove zemlje nije ostvarivanje prihoda po osnovu prodaje zemljišta na Jahorini, nego razvoj postojeće turističko-ugostiteljske ponude na Jahorini.

Slika

Projekat budućeg hotela "Partizan"/Foto: Capital

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske preko Ugostiteljskog servisa uložila je oko 20 miliona KM na rekonstrukciju i adaptaciju hotela "Rajska dolina", u kojem odsjedaju najviši zvaničnici Republike Srpske i gosti iz regiona, dok ima u planu rekonstrukciju još dva objekta na Jahorini.

Premijer Srpske Radovan Višković nedavno je u Istočnom Sarajevu izjavio da je bolje da Vlada Republike Srpske renovira hotele "Partizan" i paviljon u sportskom centru na Jahorini, "nego neko drugi".

Prema ranijim najavama i pisanju portala Capital, Vlada Republike Srpske namjerava uložiti 6,5 miliona KM za izgradnju smještajnog paviljona i oko 7 miliona KM za renoviranje i dogradnju bivšeg doma "Partizan" na Jahorini. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    9h 42m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 38m
    0
  • Posljednji kondorov let
    22h 7m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    8h 42m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    5h 35m
    0