Гдје је извјештај Главног центра за бројање?

04.11.2022. 10:13
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Централна изборна комисија БиХ утврдила је резултате избора за предсједника и потпредсједнике Републике Српске 27. октобра, након што је усвојила Извјештај Главног центра за бројање. Али, тај извјештај никада није објављен.

Имајући у виду напетост која је владала током поновног контролног бројања гласова за предсједника РС, Извјештај Главног центра био је најишчекиванији документ у БиХ.

Можда чак и најважнији, јер је након његовог прихватања и утврђивања резултата, Суд БиХ одбацио жалбу опозиције. Да би на крају ЦИК потврдила резултате избора за све нивое.

Једино што смо могли да сазнамо из тог извјештаја били су дијелови које је директор Главног центра и генерални секретар ЦИК Горан Мишковић прочитао на сједници ЦИК-а. Те исјечке објавила је "Српскаинфо" и сви релевантни медији у БиХ и они откривају бројне “техничке” проблеме.

Међутим, из опозиционих партија у Републици Српској кажу да то није све те, између осталог, питају да ли је тачно да се потврђена разлика гласова између Милорада Додика и Јелене Тривић не поклапа са разликом која је утврђена тзв. поновним контролним бројањем.

Централну изборну комисију БиХ прије два дана званично смо, путем имејла, питали зашто на њивом званичном сајту није објављен Извјештај Главног центра за бројање и тражили да нам га прослиједе. До сада нисмо добили никакав одговор.

Пише: Слободан Попадић

Коментари 0
Повезане вијести
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 47m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 39m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 30m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 22m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 15m
    0