Главни претрес за убиство Крунића 24. фебруара

06.02.2020. 11:00
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Главни претрес у случају убиства бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог радника обезбјеђења Жарка Павловића те рањавања Горана Илића заказан је за 24. фебруар, а биће саслушана четири свједока.

Маринко Бркић, адвокат оптуженог Родољуба Гајића, рекао је да је погрешна одлука суда што је претпретресно рочоште било затворено за јавност.

У овом случају оптужени су Бенеди Ђукановић (42), Емилио Балдо (53) и Родољуб Гајић (35), који су данас доведени у Окружни суд Бањалука на претпретресно рочиште.

Оптужница Ђукановића и Балду терети да су организовали злочин заједно са Жељком Ковачевићем, који је настрадао у размјени ватре 22. априла прошле године, у ноћи када је убијен Крунић и његов пратилац у близини његове куће у Гламочанима код Лакташа.

Родољуба Гајића, који је био запослен у "Сектор Секјуритију" и био лично обезбјеђење Крунићеве супруге и дјеце, терете за помагање у извршењу убиства.

Према оптужници, Ђукановић, Балдо и убијени Ковачевић су извршење злочина договарали и припремали од почетка 2019. године  до 22. априла  на подручју општине Лакташи.

Коментари 0
Повезане вијести
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја
Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    10h 8m
    3
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    10h 40m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    5h 51m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    10h 49m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    13h 56m
    0