Главни штаб СДС: Уочене изборне преваре

02.10.2022. 12:06
0
ИЗВОР: srna.rs

Из Главног штаба СДС-а упозорили су да су посматрачи ове странке на терену примијетили, на више бирачких мјеста, а прије свега у Добоју, Зворнику и Козарској Дубици, неправилности, те да чланови бирачких одбора из владајућих партија дозвољавају лицима да уводе гласаче на бирачко мјесто да би гласали.

- У неким случајевима достављени су папири о здравственој неспособности за гласање, у некима нису. Папири који су  и достављени су веома спорни и не види се да се ради о правој медицинској документацији - упозоравају из Главног изборног штаба СДС.

Наводе да су у Бијељини на више бирачких мјеста, посматрачи СДС открили куповину гласова од стране владајућих партија на самом бирачком мјесту.

- О свим овим нерегуларностима, поред општинских изборних комисија, СДС је пријавио и полицији као и тужилаштвима. Очекујемо да они који буду проводили ове нерегуларност буду најстрожије кажњени. Наши посматрачи су на терену и нећемо допустити прекрајање изборне воље - поручују из Главног изборног штаба СДС.  

Коментари 0
Повезане вијести
Без договора о нижој цијени хљеба Без договора о нижој цијени хљеба
Банке у Српској прошле године оствариле профит од 189 милиона КМ Банке у Српској прошле године оствариле профит од 189 милиона КМ
У Српској код десеторо лица потврђена зараза морбилама У Српској код десеторо лица потврђена зараза морбилама
Најчитаније
 • Четнички војвода Бранислав Гавриловић Брне
  18h 17m
  6
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  3h 49m
  1
 • Тужна судбина „фрушкогорске виле“
  18h 42m
  2
 • Здравствено стање генерала Младића веома тешко
  15h 54m
  2
 • У Српској код десеторо лица потврђена зараза морбилама
  15h 50m
  0