Годишњица напада на новинара Владимира Ковачевића: Мотиви и налогодавци и даље непознати

27.08.2019. 11:54
0
ИЗВОР: Глас Српске

Новинар БН ТВ Владимир Ковачевић тачно годину дана након покушаја његовог убиства каже да случај неће бити ријешен док се не буде знало ко су налагодавци.

- Да ли ћемо дочекати да то сазнамо врло је упитно - рекао је Ковачевић, који је и уредник портала Герила.инфо.

Клуб новинара Бањалука саопштио је јуче да ни послије годину дана од покушаја убиства њиховог колеге и даље нису познати мотиви, као ни да ли постоје и ко су налогодавци тог кривичног дјела,

- Случај није ријешен нити завршен док год полиција и надлежно тужилаштво не одговоре на та питања - наводи се у саопштењу Клуба новинара. Покушај убиства Ковачевића, како додају, не може се сматрати ријешеним ни због чињенице да је један од починилаца Недељко Дукић и даље на слободи, док је други нападач Марко Чолић због овог кривичног дјела неправоснажно осуђен на четири године затвора.

Клуб новинара Бањалука наводи и да је у посљедње двије године Линија за помоћ новинарима Удружења БХ новинари регистровала 118 случајева угрожавања безбједности, живота и права новинара у БиХ.

- Међу њима је најтежи и најопаснији покушај убиства Владимира Ковачевића. Забиљежено је и 11 физичких напада, 13 експлицитних пријетњи смрћу и десетине других облика кршења права на слободу изражавања - наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Судског епилога за злочине у Добровољачкој нема ни након 32 године Судског епилога за злочине у Добровољачкој нема ни након 32 године
Годишњица напада на свештеничку породицу Старовлах на Палама Годишњица напада на свештеничку породицу Старовлах на Палама
Оштећена аута новинара Николе Мораче и Александра Трифуновића (ФОТО) Оштећена аута новинара Николе Мораче и Александра Трифуновића (ФОТО)
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    14h 56m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    15h 13m
    3
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    9h 53m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    14h 18m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    15h 49m
    5