Годишњица од убиства полицајаца

26.10.2019. 10:28
0
ИЗВОР: Srpska.info

Данас се навршава прва годишњица смрти полицајаца МУП-а КС Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, који су брутално ликвидирани 26. октобра прошле године на Алипашином Пољу у Сарајеву.

Умјесто да надлежни пред лице правде изведе њихове убице и налогодавце, коначно истрагу приведу крају, данас ће бити откривено спомен-обиљежје на њиховом мјесту убиства, у Гетеовој улици на броју 1.

Истог дана у дворани „Рамиз Салчин“ на Мојмилу биће одржан и 1. меморијални турнир у малом фудбалу „Адис и Давор“, а на мјестима гдје су укопани, биће положено цвијеће. Тако се брутални злочин, претворио у пуку церемонију.

– Желимо их на овај начин сачувати од заборава – поручили су јуче из МУП КС.

Но, годину нема одговора ко их је и зашто убио. Истрага је поново кренула испочетка, а формиран је нови тужилачки тим да све „доказе“ поново прочешља. Њиховим колегама забрањено је да јавно говоре, а породице и даље чекају правда.

Да има доказе, Тужилаштво КС би давно подигло оптужницу. Умјесто тога, траљавошћу и неспособношћу појединица, у притвору су девет мјесеци држани аутомафијаши с Пала, који се сада сумњиче за друга дјела, пише Аваз.

Већ годину Тужилаштво и МУП КС, који је најавио да ће преврнути камен док се не нађу убице, нису никада нашли ни аутомобил из којег је пуцано, а ни пушку из које су убијени. Докази су рекла – казала, искази непотпуни.

Данас ће, тако комесар МУП КС Нусрет Селимовић, који је у вријеме убиства био начелник Полицијске управе Нови Град, члановима породица уручити „Златне полицијске значке“.

Али, како ће их погледати у очи? Шта и како рећи Вујановићевој дјеци да убице њиховог тате нису још пронађене, а с обзиром на проток времена, никада ни неће.

Умјесто правде, МУП КС се побринуо да спомеником, с њиховим именима, покуша спрати љагу која има је вратом. Али тешко.

Шта кажу из Тужилаштва КС

Из Тужилаштва КС огласили су јуче поводом годишњице убиства. Наглашено је да тужилачки и полицијски тим и даље интензивно ради на расвјетљавању кривичног дјела.

– У досадашњем току истраге саслушани су бројни свједоци, извршена вјештачења и подузете друге радње доказивања, о чијим резултатима не можемо у овом моменту обавијестити јавност јер би евентуално откривање могло довести у опасност циљ истраге која је у току – навели су из Тужилаштва КС.

Коментари 0
Повезане вијести
Нови детаљи истраге: Монструми из „Крокуса“ убијали за 1.250 евра Нови детаљи истраге: Монструми из „Крокуса“ убијали за 1.250 евра
СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010. СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010.
Навршила се 21 година од убиства Зорана Ђинђића Навршила се 21 година од убиства Зорана Ђинђића
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 13m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    9h 11m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 37m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    15h 52m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 31m
    0