Godišnjica od ubistva policajaca

26.10.2019. 10:28
0
IZVOR: Srpska.info

Danas se navršava prva godišnjica smrti policajaca MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su brutalno likvidirani 26. oktobra prošle godine na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Umjesto da nadležni pred lice pravde izvede njihove ubice i nalogodavce, konačno istragu privedu kraju, danas će biti otkriveno spomen-obilježje na njihovom mjestu ubistva, u Geteovoj ulici na broju 1.

Istog dana u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu biće održan i 1. memorijalni turnir u malom fudbalu „Adis i Davor“, a na mjestima gdje su ukopani, biće položeno cvijeće. Tako se brutalni zločin, pretvorio u puku ceremoniju.

– Želimo ih na ovaj način sačuvati od zaborava – poručili su juče iz MUP KS.

No, godinu nema odgovora ko ih je i zašto ubio. Istraga je ponovo krenula ispočetka, a formiran je novi tužilački tim da sve „dokaze“ ponovo pročešlja. Njihovim kolegama zabranjeno je da javno govore, a porodice i dalje čekaju pravda.

Da ima dokaze, Tužilaštvo KS bi davno podiglo optužnicu. Umjesto toga, traljavošću i nesposobnošću pojedinica, u pritvoru su devet mjeseci držani automafijaši s Pala, koji se sada sumnjiče za druga djela, piše Avaz.

Već godinu Tužilaštvo i MUP KS, koji je najavio da će prevrnuti kamen dok se ne nađu ubice, nisu nikada našli ni automobil iz kojeg je pucano, a ni pušku iz koje su ubijeni. Dokazi su rekla – kazala, iskazi nepotpuni.

Danas će, tako komesar MUP KS Nusret Selimović, koji je u vrijeme ubistva bio načelnik Policijske uprave Novi Grad, članovima porodica uručiti „Zlatne policijske značke“.

Ali, kako će ih pogledati u oči? Šta i kako reći Vujanovićevoj djeci da ubice njihovog tate nisu još pronađene, a s obzirom na protok vremena, nikada ni neće.

Umjesto pravde, MUP KS se pobrinuo da spomenikom, s njihovim imenima, pokuša sprati ljagu koja ima je vratom. Ali teško.

Šta kažu iz Tužilaštva KS

Iz Tužilaštva KS oglasili su juče povodom godišnjice ubistva. Naglašeno je da tužilački i policijski tim i dalje intenzivno radi na rasvjetljavanju krivičnog djela.

– U dosadašnjem toku istrage saslušani su brojni svjedoci, izvršena vještačenja i poduzete druge radnje dokazivanja, o čijim rezultatima ne možemo u ovom momentu obavijestiti javnost jer bi eventualno otkrivanje moglo dovesti u opasnost cilj istrage koja je u toku – naveli su iz Tužilaštva KS.

Komentari 0
Povezane vijesti
Novi detalji istrage: Monstrumi iz „Krokusa“ ubijali za 1.250 evra Novi detalji istrage: Monstrumi iz „Krokusa“ ubijali za 1.250 evra
SIPA obilazi banjalučka sela zbog izbora iz 2010. SIPA obilazi banjalučka sela zbog izbora iz 2010.
Navršila se 21 godina od ubistva Zorana Đinđića Navršila se 21 godina od ubistva Zorana Đinđića
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    6h 19m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    19h 29m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    20h 1m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    18h 20m
    0
  • Mladić izboden nožem u parku!
    22h 23m
    0