Гојковић изненађен најављеним штрајком радника шумских газдинстава

14.11.2021. 19:11
0
ИЗВОР: capital.ba/СРНА

Генерални директор “Шума Републике Српске” Славен Гојковић рекао је Срни да је изненађен сутрашњим најављеним штрајком упозорења радника Шумског газдинства “Романија” и Шумске управе “Источни Стари Град”, с обзиром да је Управа предузећа раније заказала преговоре о колективном уговору за уторак, 16. новембра.

Гојковић изражава сумњу да је најављени штрајк “можда и притисак због тих преговора”, те да га чуди зашто се у вези са тим у саопштењу појављују Грански синдикат и Савез синдиката Републике Српске, с обзиром да постоје два репрезентативна синдиката са којима Управа преговора.

Он је истакао да је питање повећања плата које радници овог шумског газдинства и шумске управе траже комплексно, да о њему треба разговарати и рјешавати га кроз колективни уговор.

Гојковић је навео да Шумска управа “Источни Стари Град” дјелује у оквиру соколачког Шумског газдинства “Романија” и да чине један организациони дио који је био у страховитим проблемима, али из којих се лагано враћа, што потврђују и добри резултати остварени у овој години.

Према његовим ријечима, у овом организационом дијелу има много проблема који су наслијеђени и сада их треба рјешавати.

Гојковић сматра да се плате не могу тек тако само повећати, а на крају године доћи у ситуацију да се не могу исплатити.

- Ми бисмо врло радо повећали плате, не кажем да нећемо преговорима о колективном уговору договорити да се иде на неко повећање, али се морају наћи и приходи у складу са могућностима предузећа - рекао је Гојковић.

Оно што Управа предузећа буде могла да ријеши, каже Гојковић, неће сигурно бити спорно.

- Нисам ни ја задовољан што су плате такве какве су радницима у Јавном предузећу "Шуме Републике Српске", али морамо изнаћи рјешење на који начин да их покушамо повећати - рекао је Гојковић.

Capital је данас објавио да ће радници Шумског газдинства “Романија” Соколац и Шумске управе “Источни Стари Град” одржати сутра једночасовни штрајк упозорења, јер Управа “Шума Републике Српске” није испоштовала захтјеве за повећање цијене рада и других примања.

Незадовољни су и у другим газдинствима због тога што Управа игнорише њихове захтјеве, те се такође спремају на штрајк који ће организовати у идућима данима.

- Управа Јавног предузећа се од јуна ове године, од када Јединствена синдикална организација интезивно тражи преговоре, оглушила на сваки наш захтјев - истакли су из Синдиката.

Коментари 0
Повезане вијести
Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    22h 25m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    19h 54m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    14h 8m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    19h 12m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    10h 20m
    0