Голић: Убрзати израду плана парцелације земљишта

03.09.2019. 14:09
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић разговарала је данас у Бањалуци са представницима релевантних институција о убрзању израде планског акта парцелације за ауто-пут и гасовод дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Бијељина-Рача, да би се у што краћем року нашао у парламенту Српске на усвајању.

Голићева је на састанку са представницима предузећа "Аутопутеви Српске", Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове и Института за грађевинарство Бањалука, који је носилац израде плана парцелације, подсјетила да ова два стратешка пројекта представљају линијску инфраструктуру од великог значаја за Српску.

Она је, као носилац припреме плана, захтијевала максималан ангажман и посвећеност свих учесника у изради тог плана, саопштено је из ресорног министарства.

У складу са овлаштењима, Голићева је захтијевала да Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове у што краћем року достави преосталу потребну документацију Институту за грађевинарство који је дужан да Нацрт плана парцелације за ауто-пут и гасовод дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Бијељина-Рача заврши у наредних 10 дана.

- Након тога, овај плански акт се ставља на јавни увид, по чијем окончању слиједи израда коначне верзије Плана парцелације, коју усваја Народна скупштина Републике Српске - наводи се у саопштењу.

Она је појаснила да дионица Вукосавље-Брчко и Брчко-Бијељина-Рача на будућем ауто-путу Београд-Сарајево у овом тренутку има приоритет, јер је Србија већ започела конкретне активности на изградњи дионице Сремска Рача-Кузмин.

- Измјенама и допунама Просторног плана Српске до 2025. године, изградњи магистралног гасовода од Бијељине до Новог Града дат је статус националног пројекта од стратешког интереса и зато тражимо максималну посвећеност у свим фазама реализације ових стратешких циљева Српске - истакла је Голићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Потребан закон о Олимпијском центру Потребан закон о Олимпијском центру
Почео састанак Голићеве са руководством мини-фабрике „Вајс лајт“ Почео састанак Голићеве са руководством мини-фабрике „Вајс лајт“
Голићева сутра у Палама Голићева сутра у Палама
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    2h 13m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    9h 48m
    0
  • Обавјештење о повременој обустави саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
    4h 20m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    12h 2m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    12h 50m
    0