Гориво значајно појефтинило широм БиХ

08.12.2022. 08:27
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Значајно појефтињење нафте на свјетском тржишту донијело је добре вијести и за све возаче у БиХ.

Овог јутра (8. децембар) на основу информација Федералног министарства трговине најнижа цијена бензина у Сарајеву износи 2,66 КМ, а дизела 2,86 КМ.

Према посљедњем ажурирању цијена, литар бензина у главном граду БиХ се, зависно од бензинске пумпе, креће од 2,66 КМ до 2,96 КМ док се цијена дизела креће од 2,86 до 3,16 КМ.

Сличан распон цијена је и у осталим градовима Босне и Херцеговине што је позитивна вијест за све возаче који трпе економски удар од почетка рата у Украјини.

Цијена дизела у Сарајеву стигла до 3,76 КМ, литар најскупљег бензина 3,71

Ово је заиста значајно појефтињење цијена ако се сјетимо да је литар дизела прије неколико мјесеци, конкретно током љета, коштао скоро 3,80 КМ, а бензина 3,70.

Цијене сирове нафте на свјетском тржишту свакодневно варирају због чега се права стабилизација још не назире. Тако су прије три дана цијене нафте на свјетском тржишту пале на најнижи ниво од почетка године због забринутости око могуће рецесије и попуштања бојазни да би ограничење цијене руске нафте могло значајно утицати на понуду.

Посљедњи договор групе земаља Г7 и њених савезника јесте да ограниче цијену руске нафте на 60 долара по барелу што Москва не прихвата.

Руски предсједник Владимир Путин и високорангирани званичници Кремља у више наврата су изјављивали да неће снабдијевати нафтом земље које су увеле ограничење цијене, преноси Кликс.

Коментари 0
Повезане вијести
Појефтинило гориво у Српској Појефтинило гориво у Српској
Цијена горива све већа, а колико се контролише његов квалитет Цијена горива све већа, а колико се контролише његов квалитет
Од поноћи веће цијене на бензинским пумпама Од поноћи веће цијене на бензинским пумпама
Најчитаније
 • Ухапшен због угрожавања сигурности и напада на полицијског службеника у Источној Илиџи
  23h 21m
  8
 • На данашњи дан почињен највећи покољ над Србима
  23h 39m
  5
 • ФТН из Новог Сада ускоро у Требињу - Град и Република подржали отварање новог факултета
  17h 38m
  11
 • Лана Лубура и Александар Вуковић најбољи спортисти општине Источна Илиџа у 2022. години (ФОТО)
  14h 49m
  0
 • Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
  13h 50m
  0