Горњи Которац без воде због квара на пумпној станици

25.11.2019. 08:22
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба. Љекарску интервенцију затражило је 20 пацијената.

Територијална ватрогасна јединица Источно Сарајево синоћ је од 21:40 до 22:10 имала интервенцију гашења контејнера на Тргу краља Александра.

Данас ће, од 10.00 до 15.00 часова, доћи до прекида електроснабдијевања на далеководу Тилава, због планираних радова.

Без напајања електричном енергијом остаће насеља: Топлик, Тилава, Петровићи, Клек, Тврдимићи, Томино брдо, Козарац, Станојевић, Међуше, Кумани, Луке Павловац, Улица Ђуре Јакшића, улица Карађорђева код Енергоинвеста према Тилави.

Из КП „Водовод и канализација“а.д. Источно Сарајево обавјештавају кориснике да је због квара на пумпној станици "Котарац" од 24. 11. 2019. године дошло до прекида у водоснабдијевању дијела Горњег Которца који се снабдијева са резервоара "Јоксимовићи" и то улице: Илиџанска, дио Старине Новака и дио Светосавске.

-Због обима посла не можемо  са сигурношћу тврдити када ће пумпна станица "Горњи Которац" бити пуштена у рад. За поменуте улице биће обезбијеђене цистерне питке воде све до оспособљавања пумпног постројења.

Код потрошача који су 24. 11. 2019. године у послијеподневним часовима остали без водоснабдјевања или су имали пад притиска у мрежи (улице Цара Лазара, Цара Душана, Карађорђева, Ђуре Јакшића, дио Старине Новака, Српских извиђача, дио насеља Топлик, дио насеља Доње Младице, Горње Младице, Иванићи, Горњи которац-Мичићи) очекујемо стабилизацију у снабдијевању  у јутарњим часовима.

Због недовољних количина воде апелујемо на све наше потрошаче да максимално рационално троше воду – наводи се у саопштењу.

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ вози се по мјестимично влажним коловозима, а на подручју доњег Подриња магла смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
На свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком.

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити умјерено до претежно облачно, суво и свјежије него претходних дана, осим на југу Херцеговине, гдје ће бити више сунчаних периода.
Јутро је умјерено до претежно облачно са слабим мразом по висоравнима и маглом или ниском облачношћу по појединим ријечним долинама и котлинама, која се мјестимично у сјеверним предјелима може задржати већи дио дана, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура од седам до 13, на југу Херцеговине око 17 степени Целзијусових.

Дуваће слаб вјетар сјеверног и сјевероисточног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Коментари 0
Повезане вијести
Урош Гутић и Емина Алагић побједници уличне трке на пет километара Урош Гутић и Емина Алагић побједници уличне трке на пет километара
План редукције воде за недјељу, 8. септембар План редукције воде за недјељу, 8. септембар
Сутра промјенљиво, током ноћи киша Сутра промјенљиво, током ноћи киша
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 28m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 51m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 24m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 21m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 12m
    0