Gornji Kotorac bez vode zbog kvara na pumpnoj stanici

25.11.2019. 08:22
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba. Ljekarsku intervenciju zatražilo je 20 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo sinoć je od 21:40 do 22:10 imala intervenciju gašenja kontejnera na Trgu kralja Aleksandra.

Danas će, od 10.00 do 15.00 časova, doći do prekida elektrosnabdijevanja na dalekovodu Tilava, zbog planiranih radova.

Bez napajanja električnom energijom ostaće naselja: Toplik, Tilava, Petrovići, Klek, Tvrdimići, Tomino brdo, Kozarac, Stanojević, Međuše, Kumani, Luke Pavlovac, Ulica Đure Jakšića, ulica Karađorđeva kod Energoinvesta prema Tilavi.

Iz KP „Vodovod i kanalizacija“a.d. Istočno Sarajevo obavještavaju korisnike da je zbog kvara na pumpnoj stanici "Kotarac" od 24. 11. 2019. godine došlo do prekida u vodosnabdijevanju dijela Gornjeg Kotorca koji se snabdijeva sa rezervoara "Joksimovići" i to ulice: Ilidžanska, dio Starine Novaka i dio Svetosavske.

-Zbog obima posla ne možemo  sa sigurnošću tvrditi kada će pumpna stanica "Gornji Kotorac" biti puštena u rad. Za pomenute ulice biće obezbijeđene cisterne pitke vode sve do osposobljavanja pumpnog postrojenja.

Kod potrošača koji su 24. 11. 2019. godine u poslijepodnevnim časovima ostali bez vodosnabdjevanja ili su imali pad pritiska u mreži (ulice Cara Lazara, Cara Dušana, Karađorđeva, Đure Jakšića, dio Starine Novaka, Srpskih izviđača, dio naselja Toplik, dio naselja Donje Mladice, Gornje Mladice, Ivanići, Gornji kotorac-Mičići) očekujemo stabilizaciju u snabdijevanju  u jutarnjim časovima.

Zbog nedovoljnih količina vode apelujemo na sve naše potrošače da maksimalno racionalno troše vodu – navodi se u saopštenju.

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH vozi se po mjestimično vlažnim kolovozima, a na području donjeg Podrinja magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti umjereno do pretežno oblačno, suvo i svježije nego prethodnih dana, osim na jugu Hercegovine, gdje će biti više sunčanih perioda.
Jutro je umjereno do pretežno oblačno sa slabim mrazom po visoravnima i maglom ili niskom oblačnošću po pojedinim riječnim dolinama i kotlinama, koja se mjestimično u sjevernim predjelima može zadržati veći dio dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura od sedam do 13, na jugu Hercegovine oko 17 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra malo toplije, ponegdje kiša Sutra malo toplije, ponegdje kiša
Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
Grad bogatiji za dva dječaka i djevojčicu Grad bogatiji za dva dječaka i djevojčicu
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 3m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 45m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 13m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 34m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 43m
    0