Говедарица: Светосавска награда мотивација за још бољи рад

04.01.2024. 10:07
1
ИЗВОР: srna.rs

Славица Говедарица, наставница у Основној школи "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџи, рекла је Срни да Светосавска награда за 2023/2024. годину за њу представља додатну мотивацију за још бољи рад, а да је највише мотивишу љубав према струци и жеља да помогне у одрастању ученика и припремању за будући живот.

- Ова награда је често круна каријере просвјетних радника, а ја сам је добила на пола свог радног вијека. Много сам поносна и срећна - истакла је Говедарица која је наставница физичког и здравственог васпитања.

Говедарица је рекла да ће новчани дио награде усмјерити у хуманитарне сврхе.

- Још док сам прикупљала потребну документацију која се доставља Министарству просвјете и културе Републике Српске, одлучила сам да, ако будем изабрана за добитника Светосавске награде, цјелокупан износ донирам за лијечење нашег бившег ученика Милоша Божовића - навела је Говедарица.

Она је напоменула да је у Основној школи "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџи запослена већ 17 година и да је у том периоду са ученицима, у разним секцијама и на спортским такмичењима, чак и на европском школском, остварила запажене резултате.

- Све ово не би било изводљиво да нисам имала пуну подршку руководства школе са директором Драганом Јововићем на челу, као и од радних колега који су увијек били ту да несебично подрже наше напоре у раду - истакла је Говедарица.

Осим што је наставник физичког и здравственог васпитања, Говедарица је и руководилац секције Црвеног крста већ 10 година и са ученицима редовно учествује у промовисању овог хуманог покрета, као и на такмичењима, гдје континуирано освајају прва мјеста из "Познавања покрета Црвеног крста" и на квизу "Мисли мине".

Слика

Фото: srna.rs

Она је додала да је од Одбојкашког савеза Републике Српске лиценцирана као одбојкашки тренер млађих категорија и сениорског тима од 2005. године. Потпредсједник је Савеза одбојкашких тренера Републике Српске и делегат у Скупштини Одбојкашког савеза БиХ.

Говедарица је учесник радне групе под називом "Форум одбојкашких тренера Србије" и организатор бројних одбојкашких кампова.

Према њеним ријечима, већ 15 година успјешно сарађује са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске као координатор Сарајевско-романијске регије пројекта "Мале олимпијске игре" за основне и средње школе Републике Српске.

Говедарица је добитник Плакете за допринос развоја школског спорта Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

- У Одбојкашком клубу /ОК/ `Славија` из Источног Новог Сарајева радила сам као тренер 17 година, гдје сам стекла знање из ове области као и непроцјењиво искуство. Прошле године са дугогодишњим колегама Мирославом и Гордијем Лучићем, оснивамо ОК `Игман` Источна Илиџа, у којем настављамо радити и преносити знање из овог спорта младим одбојкашким талентима - навела је Говедарица.

Она је истакла да је љубав према струци и жеља да помогне у одрастању ученика и њиховом припремању за будући живот највише мотивишу у раду.

Говедарица је напоменула да се, иако у раду наилази на бројне изазове, труди да их превазиђе, едукује младе генерације и да свој позив доживљава као најљепши, али и најодговорнији посао.

Она је поручила ученицима и колегама да се рад увијек исплати.

- Без обзира што некада помислимо да други не обраћају пажњу на оно што ми радимо и за шта се трудимо, ако то радимо из срца резултат је на крају неизбјежан. Бити наставник није само професија, то је и животни избор - нагласила је Говедарица.

Министарство просвјете и културе Републике Српске ове године ће Светосавску награду додијелити за 45 истакнутих васпитно-образовних радника у основним и средњим школама, те предшколским установама у Српској.

Светосавска награда овогодишњим добитницима биће уручена на свечаној манифестацији "Наши учитељи" 26. јануара у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pedja 04.01.2024. 10:23
    Slavo svaka cast smo nastavi tako .
Повезане вијести
Одигране представе "Зец и пас" и "Дрвосјеча и небеска вила" Одигране представе "Зец и пас" и "Дрвосјеча и небеска вила"
Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
У четвртак у Палама ретроспектива филмова Миодрага Таране У четвртак у Палама ретроспектива филмова Миодрага Таране
Најчитаније
  • Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
    15h 16m
    0
  • Шта доноси нацрт измјена Закона о комуналној полицији Српске?
    17h 39m
    2
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    8h 18m
    0
  • Промоција романа „Пиши, добри мој Нектарије“ Маријане Петронић 26. септембра у Источном Сарајеву
    19h 2m
    0
  • Пале: На хуманитарној вечери за Милана Маџгаља прикупљено 10.000 КМ
    13h 7m
    0