Govedarica: Svetosavska nagrada motivacija za još bolji rad

04.01.2024. 10:07
1
IZVOR: srna.rs

Slavica Govedarica, nastavnica u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži, rekla je Srni da Svetosavska nagrada za 2023/2024. godinu za nju predstavlja dodatnu motivaciju za još bolji rad, a da je najviše motivišu ljubav prema struci i želja da pomogne u odrastanju učenika i pripremanju za budući život.

- Ova nagrada je često kruna karijere prosvjetnih radnika, a ja sam je dobila na pola svog radnog vijeka. Mnogo sam ponosna i srećna - istakla je Govedarica koja je nastavnica fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

Govedarica je rekla da će novčani dio nagrade usmjeriti u humanitarne svrhe.

- Još dok sam prikupljala potrebnu dokumentaciju koja se dostavlja Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, odlučila sam da, ako budem izabrana za dobitnika Svetosavske nagrade, cjelokupan iznos doniram za liječenje našeg bivšeg učenika Miloša Božovića - navela je Govedarica.

Ona je napomenula da je u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži zaposlena već 17 godina i da je u tom periodu sa učenicima, u raznim sekcijama i na sportskim takmičenjima, čak i na evropskom školskom, ostvarila zapažene rezultate.

- Sve ovo ne bi bilo izvodljivo da nisam imala punu podršku rukovodstva škole sa direktorom Draganom Jovovićem na čelu, kao i od radnih kolega koji su uvijek bili tu da nesebično podrže naše napore u radu - istakla je Govedarica.

Osim što je nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, Govedarica je i rukovodilac sekcije Crvenog krsta već 10 godina i sa učenicima redovno učestvuje u promovisanju ovog humanog pokreta, kao i na takmičenjima, gdje kontinuirano osvajaju prva mjesta iz "Poznavanja pokreta Crvenog krsta" i na kvizu "Misli mine".

Slika

Foto: srna.rs

Ona je dodala da je od Odbojkaškog saveza Republike Srpske licencirana kao odbojkaški trener mlađih kategorija i seniorskog tima od 2005. godine. Potpredsjednik je Saveza odbojkaških trenera Republike Srpske i delegat u Skupštini Odbojkaškog saveza BiH.

Govedarica je učesnik radne grupe pod nazivom "Forum odbojkaških trenera Srbije" i organizator brojnih odbojkaških kampova.

Prema njenim riječima, već 15 godina uspješno sarađuje sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske kao koordinator Sarajevsko-romanijske regije projekta "Male olimpijske igre" za osnovne i srednje škole Republike Srpske.

Govedarica je dobitnik Plakete za doprinos razvoja školskog sporta Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

- U Odbojkaškom klubu /OK/ `Slavija` iz Istočnog Novog Sarajeva radila sam kao trener 17 godina, gdje sam stekla znanje iz ove oblasti kao i neprocjenjivo iskustvo. Prošle godine sa dugogodišnjim kolegama Miroslavom i Gordijem Lučićem, osnivamo OK `Igman` Istočna Ilidža, u kojem nastavljamo raditi i prenositi znanje iz ovog sporta mladim odbojkaškim talentima - navela je Govedarica.

Ona je istakla da je ljubav prema struci i želja da pomogne u odrastanju učenika i njihovom pripremanju za budući život najviše motivišu u radu.

Govedarica je napomenula da se, iako u radu nailazi na brojne izazove, trudi da ih prevaziđe, edukuje mlade generacije i da svoj poziv doživljava kao najljepši, ali i najodgovorniji posao.

Ona je poručila učenicima i kolegama da se rad uvijek isplati.

- Bez obzira što nekada pomislimo da drugi ne obraćaju pažnju na ono što mi radimo i za šta se trudimo, ako to radimo iz srca rezultat je na kraju neizbježan. Biti nastavnik nije samo profesija, to je i životni izbor - naglasila je Govedarica.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske ove godine će Svetosavsku nagradu dodijeliti za 45 istaknutih vaspitno-obrazovnih radnika u osnovnim i srednjim školama, te predškolskim ustanovama u Srpskoj.

Svetosavska nagrada ovogodišnjim dobitnicima biće uručena na svečanoj manifestaciji "Naši učitelji" 26. januara u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pedja 04.01.2024. 10:23
    Slavo svaka cast smo nastavi tako .
Povezane vijesti
Odigrane predstave "Zec i pas" i "Drvosječa i nebeska vila" Odigrane predstave "Zec i pas" i "Drvosječa i nebeska vila"
Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
U četvrtak u Palama retrospektiva filmova Miodraga Tarane U četvrtak u Palama retrospektiva filmova Miodraga Tarane
Najčitanije
  • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
    17h 24m
    0
  • Šta donosi nacrt izmjena Zakona o komunalnoj policiji Srpske?
    19h 47m
    2
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    10h 26m
    0
  • Promocija romana „Piši, dobri moj Nektarije“ Marijane Petronić 26. septembra u Istočnom Sarajevu
    21h 10m
    0
  • Pale: Na humanitarnoj večeri za Milana Madžgalja prikupljeno 10.000 KM
    15h 15m
    0