Град богатији за дјевојчицу

20.03.2023. 08:21
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођенa је дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражила су 24 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом.

Пале,

Због радова у ТС 10/0,4 kV ”Пале град”, доћи ће до повремених краткотрајних прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:00 до 14:00 часова потрошачима у дијеловима улица И. Гарашанина, Универзитетске, Српских ратника, Меше Селимовића, Немањине, и потрошачу бензинска пумпа  ”Нестро” Пале.

Пале,

Због радова на 10 kV воду Кадино село, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Подкрајеви, Скрајник, Кадино село, Потоци, Кржуљ, Метаљка, те потрошачима, бензинска пумпа ”Стијене Петрол” Мокро, бренте:  ”Јањић”, ”Владичић”, ”Икановић”, ”Марковић”.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођен је један дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 27 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 27 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су једну интервенцију.

Соколац,

Интервенција у Бјелосављевићима на гашењу суве траве, пожар угашен.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија несметано, осим на дионицама на којима се изводе радови, а у току дана очекује се појачана фреквенција возила, посебно у градским зонама, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Из АМС-а напомињу да је до поноћи на свим путевима на подручју Бијељине забрањен саобраћај за теретна возила изнад три и по тоне укупне масе.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице и Фоча-Горажде у Филиповићима.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Градишка-гранични прелаз Градишка, Станић Ријека-Каруше-Подврсник-Љубиње-Требиње-гранични прелаз Клобук, Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Брчко-Лепница/Лончари.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. 

У Републици Српској и БиХ, на сјеверу и западу, данас ће бити мало свјежије и облачно вријеме са повременом кишом, док на југу и југоистоку остаје суво и топлије уз краће сунчане периоде.

Касније поподне, увече и у ноћи ка уторку слаба киша ће падати понегдје на југу и истоку, а до вечери падавине престају на сјеверу и западу уз постепено разведравање, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, западног смјера.

Максимална температура ваздуха од 11 на западу до 18 на југу и југоистоку, у вишим предјелима на западу од шест степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Гацко и Соколац један, Невесиње два, Билећа и Рудо три, Чемерно, Хан Пијесак и Вишеград четири, Сарајево, Сребреница, Фоча, Дринић и Шипово пет, Добој, Тузла, Зеница, Калиновик и Кнежево шест, Бањалука, Бијељина, Требиње, Мркоњић Град, Мраковица и Нови Град седам, Зворник и Приједор осам и Рибник девет, а Неум 11 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сунчано уз умјерену облачност и мало топлије Сунчано уз умјерену облачност и мало топлије
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Промјенљиво са повременом слабом кишом Промјенљиво са повременом слабом кишом
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 55m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    20h 9m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    17h 59m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    10h 24m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    21h 14m
    0