Grad bogatiji za djevojčicu

20.03.2023. 08:21
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 24 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Pale,

Zbog radova u TS 10/0,4 kV ”Pale grad”, doći će do povremenih kratkotrajnih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 14:00 časova potrošačima u dijelovima ulica I. Garašanina, Univerzitetske, Srpskih ratnika, Meše Selimovića, Nemanjine, i potrošaču benzinska pumpa  ”Nestro” Pale.

Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu Kadino selo, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 14:00 časova potrošačima u naseljima: Podkrajevi, Skrajnik, Kadino selo, Potoci, Kržulj, Metaljka, te potrošačima, benzinska pumpa ”Stijene Petrol” Mokro, brente:  ”Janjić”, ”Vladičić”, ”Ikanović”, ”Marković”.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 27 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 27 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su jednu intervenciju.

Sokolac,

Intervencija u Bjelosavljevićima na gašenju suve trave, požar ugašen.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija nesmetano, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, a u toku dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, posebno u gradskim zonama, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Iz AMS-a napominju da je do ponoći na svim putevima na području Bijeljine zabranjen saobraćaj za teretna vozila iznad tri i po tone ukupne mase.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice i Foča-Goražde u Filipovićima.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Gradiška-granični prelaz Gradiška, Stanić Rijeka-Karuše-Podvrsnik-Ljubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Brčko-Lepnica/Lončari.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

U Republici Srpskoj i BiH, na sjeveru i zapadu, danas će biti malo svježije i oblačno vrijeme sa povremenom kišom, dok na jugu i jugoistoku ostaje suvo i toplije uz kraće sunčane periode.

Kasnije popodne, uveče i u noći ka utorku slaba kiša će padati ponegdje na jugu i istoku, a do večeri padavine prestaju na sjeveru i zapadu uz postepeno razvedravanje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, zapadnog smjera.

Maksimalna temperatura vazduha od 11 na zapadu do 18 na jugu i jugoistoku, u višim predjelima na zapadu od šest stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Gacko i Sokolac jedan, Nevesinje dva, Bileća i Rudo tri, Čemerno, Han Pijesak i Višegrad četiri, Sarajevo, Srebrenica, Foča, Drinić i Šipovo pet, Doboj, Tuzla, Zenica, Kalinovik i Kneževo šest, Banjaluka, Bijeljina, Trebinje, Mrkonjić Grad, Mrakovica i Novi Grad sedam, Zvornik i Prijedor osam i Ribnik devet, a Neum 11 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas kiša, na istoku jači pljuskovi sa grmljavinom Danas kiša, na istoku jači pljuskovi sa grmljavinom
Sutra oblačno i svježije sa povremenom kišom Sutra oblačno i svježije sa povremenom kišom
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    1h 32m
    4
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    19h 13m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    16h 12m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    17h 24m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    16h 18m
    0