Град богатији за дјевојчицу и дјечака

09.04.2024. 08:27
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођени су дјечак и дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражио је 71 пацијент.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција,

Пале,

Због радова на трафостаницама 10/0,4 kV ”Скрајник Терзић” и ”Брента Владичић” доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 13.00 часова  потрошачима ”Терзић” и ”Владичић”.

Због радова на 10 kV воду Врхпрача доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 13.00 часова потрошачима у насељима: Николићи, Дворишта, Каменица и Саице.

Источна Илиџа,

Због радова на 10 kV воду Лукавица доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 15.00 часова потрошачима у улицама Друге сарајевске бригаде, Милоша Обилића, Ристе Анђића, Војводе Живојина Мишића, Петра Сарајевског, Српских палих бораца, Срђана Кнежевића и Равногорској.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођени су дјечак и дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 9 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Соколац,

У селу Надићи интервенција од 14.50 до 16.00 часова на гашењу суве траве и ниског растиња. Пожар угашен, интервенисала су три ватрогасца са ватрогасним возилом.

Такође, друга интервенција од 15.50  до 17.50 часова на гашењу помоћног објекта у Надићима. Није било повријеђених.

Рогатица,

У насељу Газије интервенција од 12.40 часова до 14.00 на гашењу суве траве и ниског растиња. Пожар угасила два ватрогаца са ватрогасним возилом.

Фоча,

Интервенција на гашењу запаљене храстове шуме и ниског растиња на локалитету Папратно од 15.20 часова до 19.30.

Временски услови за вожњу јутрос су повољни, фреквенција возила у јутарњим часовима појачана је у градским центрима, док се на осталим дионицама саобраћај одвија умјереним интензитетом, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Застоја и посебних ограничења нема, осим на мјестима на којима је због санационих радова измијењен режим вожње и регулисан привременом сигнализацијом, чије је поштовање обавезно.

Поводом вјерског празника од поноћи, па до четвртка, 11. априла у поноћ на подручју Федерације БиХ забрањен је превоз експлозивних материја.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале од сутра до 10. јула због минерских радова долазиће до повремемене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ данас се очекује сунчано вријеме са температуром ваздуха до чак 31 степен Целзијусов.

Више облака биће на западу, а на југу и истоку ће бити претежно сунчано. Вјетар ће бити слаб до умјерен, западног и југозападног смјера, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха биће од 25 до 31, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац четири, Билећа, Рудо шест, Бијељина, Фоча, Чемерно осам, Мркоњић Град, Нови Град, Приједор, Рибник, Хан Пијесак, Брчко, Дрвар, Горажде, Ливно 10, Требиње, Бањалука, Бјелашница 11, Добој, Сарајево, Мостар, Зеница, Неум 12, Тузла, Јајце 13, Бихаћ 15 степени Целзијусових. 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    17h 41m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    17h 12m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    13h 28m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    17h 35m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    9h 23m
    2