Grad bogatiji za djevojčicu i dječaka

09.04.2024. 08:27
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođeni su dječak i djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 71 pacijent.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija,

Pale,

Zbog radova na trafostanicama 10/0,4 kV ”Skrajnik Terzić” i ”Brenta Vladičić” doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10.00 do 13.00 časova  potrošačima ”Terzić” i ”Vladičić”.

Zbog radova na 10 kV vodu Vrhprača doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10.00 do 13.00 časova potrošačima u naseljima: Nikolići, Dvorišta, Kamenica i Saice.

Istočna Ilidža,

Zbog radova na 10 kV vodu Lukavica doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 15.00 časova potrošačima u ulicama Druge sarajevske brigade, Miloša Obilića, Riste Anđića, Vojvode Živojina Mišića, Petra Sarajevskog, Srpskih palih boraca, Srđana Kneževića i Ravnogorskoj.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođeni su dječak i djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 9 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Sokolac,

U selu Nadići intervencija od 14.50 do 16.00 časova na gašenju suve trave i niskog rastinja. Požar ugašen, intervenisala su tri vatrogasca sa vatrogasnim vozilom.

Takođe, druga intervencija od 15.50  do 17.50 časova na gašenju pomoćnog objekta u Nadićima. Nije bilo povrijeđenih.

Rogatica,

U naselju Gazije intervencija od 12.40 časova do 14.00 na gašenju suve trave i niskog rastinja. Požar ugasila dva vatrogaca sa vatrogasnim vozilom.

Foča,

Intervencija na gašenju zapaljene hrastove šume i niskog rastinja na lokalitetu Papratno od 15.20 časova do 19.30.

Vremenski uslovi za vožnju jutros su povoljni, frekvencija vozila u jutarnjim časovima pojačana je u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraćaj odvija umjerenim intenzitetom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na mjestima na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

Povodom vjerskog praznika od ponoći, pa do četvrtka, 11. aprila u ponoć na području Federacije BiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale od sutra do 10. jula zbog minerskih radova dolaziće do povrememene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 7.00 i 16.00 časova.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH danas se očekuje sunčano vrijeme sa temperaturom vazduha do čak 31 stepen Celzijusov.

Više oblaka biće na zapadu, a na jugu i istoku će biti pretežno sunčano. Vjetar će biti slab do umjeren, zapadnog i jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 25 do 31, u višim predjelima od 20 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac četiri, Bileća, Rudo šest, Bijeljina, Foča, Čemerno osam, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Prijedor, Ribnik, Han Pijesak, Brčko, Drvar, Goražde, Livno 10, Trebinje, Banjaluka, Bjelašnica 11, Doboj, Sarajevo, Mostar, Zenica, Neum 12, Tuzla, Jajce 13, Bihać 15 stepeni Celzijusovih. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 25 beba Srpska bogatija za 25 beba
Pretežno oblačno i nestabilno Pretežno oblačno i nestabilno
Sutra umjereno do pretežno oblačno, poslije podne kiša Sutra umjereno do pretežno oblačno, poslije podne kiša
Najčitanije
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    21h 35m
    0
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    21h 53m
    5
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    22h 29m
    8
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    19h 24m
    0
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    18h 26m
    0